NavMenu

Kikinda postaje baza našoj golbol reprezentaciji - Klubu Budućnost uručeni rekviziti vredni 14.000 EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 14.01.2021. 13:09
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / amcnaught)
Kikindskom klubu za sport i rekreaciju slepih i slabovidih Budućnost uručeni su sportski rekviziti i oprema u vrednosti oko 14.000 EUR. Najsavremenije golove za golbol, ali i lopte i naočare bez kojih ne mogu da se odigravaju utakmice ovog paraolimpijskog sporta, donirao je nacionalni Golbal savez, član Paraolimpijskog komiteta.

- Golbol je jedan od tri vodeća u paraolimpijskom sportu. Za vreme stare Jugoslavije, dugi niz godina, bili smo u ovom sportu svetski i evropski paraolimpijski šampioni. Nakon tridesetak godina, zahvaljujući našem komitetu i lokalnim samoupravama, a pre svega gradu Kikindi, uspeli smo da obezbedimo opremu koja može da se nabavi u Engleskoj i Kanadi - naveo je Zoran Stefanović, koordinator kluba Budućnost i predsednik Izvršnog odbora golbol sekcije Paraolimpijskog komiteta.

Kako je navedeno na sajtu Grada, Stefanović je najavio da će se 23. januara, u hali Jezero, održati prvenstvo Srbije za 2020. godinu:

- Zbog epidemiološke situacije nismo bili u prilici da takmičenje održimo u decembru. Državno prvenstvo okupiće osam ekipa, a Čačak i naš grad imaće i ženske ekipe. To nikada ranije nije bio slučaj ovom delu Evrope - rekao je Stefanović i dodao da će Kikinda i Jezero postati sportska baza našoj golbol reprezentaciji.

Dragan Pecarski, član GV zadužen za sport i omladinu, potvrdio je da je lokalna samouprava prepoznala potrebe kluba za sport i rekreaciju slepih i slabovidih Budućnost, ali i njihove potrebe:

- Predstojeće prvenstvo, ali i saradnju sa golbol reprezentacijom vidimo i kao šansu za dalji razvoj sportskog turizma u našoj sredini.

Nadovezao se Dejan Pudar, direktor SC Jezero:

- Trudićemo da budemo dobri domaćini ovom klubu i članovima naše reprezentacije. Verujemo da i naš doprinos u otvaranju novih vidika na sportskoj mapi Kikinde i Srbije može da bude značajan.


Šta je golbol?

Golbol (goalball) je timski sport osoba sa oštećenim vidom. Ekipu čine tri člana, čiji je cilj da ubace loptu u protivnički gol. Igra se u zatvorenom prostoru, a poluvreme traje 12 minuta. Na osnovu zvuka zvona, koji se nalazi u lopti, igrači procenjuju položaj i kretanje lopte.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.