Izvor: eKapija | Ponedeljak, 23.11.2020.| 14:09
Izdvojite članak Odštampajte vest

GIZ obezbedio zaštitnu opremu za 18 gradova i opština

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Christian Slater)
Nemačka razvojna saradnja (GIZ) obezbedila je maske, rukavice, vizire, dezinfekciona sredstva i beskontaktne toplomere za jedinice lokalne samouprave i ustanove socijalne zaštite u 18 gradova i opština.

Kako je navedeno u saopšptenju, zaštitna oprema dolazi u periodu ponovnog povećanja broja zaraženih virusom kovid-19, kao podrška zaposlenima u socijalnoj zaštiti.

Donacija se uručuje u okviru projekta nemačko-srpske razvojne saradnje Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe i obuhvata 50.000 zaštitnih maski, 50.000 pari rukavica, 1.900 vizira, 1.800 litara dezinficijenata i 230 beskontaktnih toplomera.

- Veoma je važno da zaposleni u socijalnoj zaštiti i jedinicama lokalne samouprave imaju odgovarajuću zaštitnu opremu kako bi podržali osetljive društvene grupe. S obzirom da su osetljive društvene grupe ujedno izložene i većem riziku zaraze virusom kovid-19, naš projekat nastavlja saradnju sa gradovima i opštinama, a podrška u vidu zaštitne opreme je jedan primer toga - izjavio je Markus Majer, vođa projekta.

U periodu od 16. do 20. novembra, oprema je dostavljena u Plandište, Sremsku Mitrovicu, Rumu, Šid, Pećince, Vršac, Šabac, Valjevo, Lajkovac, Mionicu, Loznicu, Krupanj, Užice, Arilje, Kosjerić, Sjenicu, Prijepolje i Priboj, navodi se u saopštenju GIZ-a.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.