NavMenu

Carnex donirao Banci hrane još 7,5 tona proizvoda - 40.000 obroka za najugroženije kategorije stanovništva

Izvor: Beta Petak, 30.10.2020. 13:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: yamix/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Carnex objavila je da je Banci hrane donirala još 7,5 tona proizvoda i tako obezbedila 40.000 obroka za najugroženije kategorije stanovništva.

Iz kompanije Karneks su naveli da se, kao jedan od najvećih proizvođača hrane, trude da maksimalno odgovore na potrebe zajednice i društva, a posebno najosetiljivih grupa.

- Za nas je pomaganje zajednici neraskidivi deo poslovanja i našeg napora da, koliko je god moguće, obezbedimo da što više ljudi ima siguran obrok u toku dana. Zato redovno doniramo Banci hrane, čije su aktivnosti usmerene na smanjenje siromaštva, gladi i rasipanja hrane - naglasili su iz Karneksa.

Podseća se da je Karneks, zajedno sa ovom donacijom, samo u poslednje tri godine, donirao oko 60 tona proizvoda, u vrednosti oko 220.000 EUR, čime je, kako je istaknuto, obezbedio bar jedan obrok za oko 360.000 ljudi.

Banka hrane snabdeva više od 150 raznih organizacija i socijalnih ustanova širom Srbije, koje brinu o deci i mladima sa smetnjama u razvoju ili bez roditeljskog staranja, osobama sa invaliditetom, samohranim roditeljima, raseljenim licima, porodicama bez primanja, beskućnicima, starim licima, korisnicima narodnih kuhinja, korisnicima sigurnih kuća, nezaposlenima, Romima i mnogim drugima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije

Mali: U februaru rast BDP-a od 5,9%

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da ekonomija Srbije "i dalje raste" i da je u februaru ostvaren rast bruto društvenog proizvoda (BDP) od 5,9%. Mali je za Prvu televiziju rekao da je takav rezultat "daleko iznad očekivanja". - Srbija nastavlja da raste dok je jedna Nemačka u recesiji a druge ekonomije mnogo sporije rastu. Potpuno kontrolišemo javni dug u odnosu na BDP i danas je na 48,5%. Trenutno imamo više od 400

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.