Izvor: Novosti | Sreda, 21.10.2020.| 12:05
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kragujevčani doniraju odeću i obuću - Puni rafovi Prazne prodavnice namenjene siromašnima

Ilustracija (Foto: Pixabay/Quinn Kampschroer)
Drugu jesen zaredom, u Kragujevcu počinje sa radom jedinstvena prodavnica koja se svaki dan otvara sa praznim, a zatvara sa rafovima punim robe.

Police u ovoj prodavnici, naime, ispunjava dobrota brojnih Kragujevčana koji poklanjaju odeću i obuću, pa tako pomažu onima koji nemaju dovoljno da lakše prebrode jesenje i zimske dane.

- Dolaze mladi i stari, čak i deca. Obuću i odeću, uredno spakovanu, opranu i ispeglanu, dostavljaju svakodnevno, a neretko se police napune i za samo dva-tri sata - kaže radnik u Praznoj prodavnici, koji ovaj posao obavlja volonterski.

Kragujevčani, saznaju Novosti, često i van radnog vremena svrate i samo spuste kesu sa poklonjenim stvarima.

Inače, vrata nesvakidašnjeg kragujevačkog dućana se otvaraju u podne, a u 20 sati volonteri Crvenog krsta preuzimaju robu.

- Posle razvrstavanja, sledi podela kojima je to potrebno i za desetak dana je već prikupljeno više od hiljadu kilograma odeće i obuće - kaže sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Nevenka Bogdanović, napominjući i to da imaju spisak sa oko 1.400 imena osoba koje su prioritet kada je reč o obezbeđivanju zimske garderobe.

Uz veliku zahvalnost Kragujevčanima koji i na ovaj način potvrđuju humanost, Nevenka Bogdanović posebno naglašava i to da ne zaboravljaju ni seosko stanovništvo.

Ova nesvakidašnja humanitarna akcija započeta je prošle godine i tada je, za nešto više od 30 dana, prikupljeno oko tri tone garderobe koja je podeljena najugroženijima.

Ove godine, zbog pandemije i neophodne preventive, organizatori mole sve ljude dobre volje da odeću doniraju isključivo opranu, ispeglanu i uredno spakovanu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.