Izvor: eKapija | Četvrtak, 25.03.2010.| 11:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

"BIS Reciklažni centar" pozvao preduzetnike da doniraju staru računarsku opremu

(Foto: b)

"BIS Reciklažni centar" u saradnji sa Narodnom kancelarijom predsednika Republike Srbije, pokreće akciju "Probudimo IT Srbiju-održivo i legalno", sa ciljem doniranja korišćenih računara prikupljenih od strane privatnih i javnih preduzeća, koji će nakon procesa refabrikovanja i instaliranja legalnog softvera po pravilima "Community MAR" programa, ići ugroženim obrazovnim ustanovama u Srbiji.

"BIS Reciklažni centar" i Narodna kancelarija predsednika Srbije, pozivaju društveno odgovorne i ekološki svesne kompanije, da svoju polovnu ispravnu računarsku opremu, kroz projekat "Probudimo IT Srbiju-održivo i legalno", doniraju školama i drugim ustanovama koje ne bi mogle da obezbede računare na drugi način.

Kompanije i javna preduzeća mogu donirati svoje računare do sredine maja, nakon čega će se u "BIS Reciklažnom centru" refabrikovati i u junu donirati školama. Prednosti refabrikovanja računara su višestruke, sprečava se prevremeno otpisivanje računara koji se još uvek može upotrebljavati, produžava se životni vek računara i obezbeđuju se onima kojima je to najpotrebnije.

Veliki broj još upotrebljivih računara odbacuje se svake godine. Ponovno korišćenje računara kroz donacije ili obnavljanje, predstavlja veliki pomak za brigu o pripadnicima socijalno ugrožene populacije. "BIS Reciklažni centar" želi da kroz nove poslovne modele i partnerstva sa različitim organizacijama pomogne u socijalnim i ekonomskim izazovima sa kojima se suočavaju oni koji do sada nisu imali priliku da uživaju u pogodnostima koju pružaju informacione tehnologije.

"BIS Reciklažni centar", je deo globalnog "Microsoft Authorised Refurbisher" programa, rasprostranjenog širom planete. Aktivnim učešćem u njegovom posebno fokusiranom segmentu koji se zove Community MAR, obezbeđuju se računari sa prethodno instaliranim legalnim softverom dobrotvornim, neprofitnim i obrazovnim ustanovama.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.