Izvor: eKapija | Utorak, 16.03.2010.| 14:12
Izdvojite članak Odštampajte vest

Pomoć najmlađima - Udruženje zakupaca robnih tezgi i JKP "Gradske pijace" Beograd u zajedničkoj akciji

(Foto: b)

U okviru humanitarne akcije JKP "Gradske pijace" podržale su Udruženje zakupaca robnih tezgi koje je prikupilo pola tone razne robe, uglavnom hrane, odeće, obuće, igračaka i sredstava za higijenu koje inače prodaju na svojim pijačnim tezgama i dodelili ih deci u Svratištu za decu ulice u Krfskoj, Domu za nezbrinutu decu u Zvečanskoj i deci koja su u Sigurnoj ženskoj kući.

- Uvek ćemo podržati ovakve akcije Udruženja zakupaca robnih tezgi jer je važno održati ulogu društveno odgovornog preduzeća. Ovo je samo jedna u nizu humanitarnih akcija koje JKP "Gradske pijace" podržava ili organizuje - rekla je Marija Bošnjaković, šef odeljenja za marketing i odnose sa javnošću JKP "Gradske pijace", i dodala da je samo postojanje Svratišta humana akcija koja omogućava deci koja nemaju gde da budu, da tu jedu, odmore se i spavaju.

- Drago nam je da možemo da pomognemo onima kojima je pomoć najneophodnija. Ovakve donacije su značajne zato što će najmlađima koji dolaze u institucije ovog tipa biti omogućeno da se presvuku u čistu i suvu odeću, da pojedu pristojan obrok. Polovina donacije dobiće Svratište za decu ulice u Krfskoj ulici - izjavila je Hristina Vučković, predsednica Udruženja zakupaca robnih tezgi.

Udruženje zakupaca robnih tezgi i JKP "Gradske pijace" očekuju da će se još preduzeća i udruženja priključiti ovakvim humanitarnim akcijama, jer nema preduzeća koje može da bude uspešno ako ne uzvraća društvu u kojem je taj uspeh i postigla, i da su njegov najdragoceniji deo deca.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.