NavMenu

Donacija Japana komunalnim preduzećima iz Vrnjačke Banje i Bele Palanke 138.000 EUR

Izvor: eKapija Sreda, 10.03.2010. 08:55
Komentari
Podeli

Vlada Japana donirala je 138.000 EUR komunalnim preduzećima iz Vrnjačke Banje i Bele Palanke.

Ugovore o donaciji su potpisali otpravnik poslova Ambasade Japana u Srbiji Teruhiko Šinada, direktor JP "Beli izvor" iz Vrnjačke Banje Goran Šiljić i direktor JKP "Komnis" iz Bele Palanke Miomir Krstić.

Ministar je istakao da Japan u poslednjih deset godina mnogo pomaže Srbiji, i naveo podatak da je ukupna pomoć u tom periodu iznosila približno 200 mil EUR, od čega je jedan deo uložen u oblast životne sredine.

On je naglasio da je Srbija otvorena za dalju saradnju sa tom zemljom, i to ne samo kroz bespovratnu pomoć u opremi već i kroz razmenu znanja i informacija, što se naročito odnosi na oblast klimatskih promena i energetske efikasnosti.

Šinada je precizirao da vrednost donacije za JKP "Komnis" iznosi 69.200 EUR i da obuhvata čistilice, 100 kontejnera i 30 specijalnih kontejnera za reciklažu, dok će JP "Beli izvor" dobiti donaciju vrednu 68.800 EUR, i to u vidu kamiona za sabijanje smeća.

On je ukazao na to da Japan podržava akciju Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja "Očistimo Srbiju" i da ova donacija upravo odgovara ciljevima te akcije.

Srbija i Japan dele zajedničke ideje u oblasti zaštite životne sredine, rekao je Šinada i najavio da će ove godine Vlada Japana realizovati prvu tehničku saradnju sa Srbijom na polju klimatskih promena, koja je namenjena smanjenju emisije štetnih gasova.

Ceremoniji potpisivanja ugovora prisustvovali su i predsednik opštine Vrnjačka Banja Zoran Seizović i predsednik opštine Bela Palanka Aleksandar Živković.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Air Serbia: U Beograd stigao osmi ATR 72-600, uskoro ulazi u saobraćaj

Aviokompanija Er Srbija (Air Serbia) saopštila je da je u Beograd stigao osmi avion ATR 72-600, koji bi posle obaveznih procedura trebalo da uđe u saobraćaj te kompanije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF. U boje i oznake srpske nacionalne avio-kompanije avion je ofarban u Tuluzu, a od 10. marta bio je u proceduri primopredaje i tehničkih kontrola u Francuskoj, navodi se u saopštenju. Izvršni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.