Izvor: eKapija | Četvrtak, 25.02.2010.| 11:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kristalna nagrada Fondu dr Zoran Đinđić

(Foto: b)

Kristalna nagrada za najbolji projekat mladih i za mlade u 2009. godini, dodeljena je Fondu dr Zoran Đinđić za program stipendija mladih srpskih profesionalaca u Austriji.

"Nagrađeni projekat Fonda dr Zoran Đinđić "Iskusiti Evropu mladi srpski profesionalci u Austriji - program stipendija" otvorio je mladima mogućnosti koje država nije u stanju u ovom momentu i dobar je primer kako se u uslovima, kada nadležne institucije nemaju uhodane mehanizme za spovođenje sličnih projekata, može uspešno doprineti bržem približavanju društva evropskim vrednostima i standardima" naveo je žiri Kristalne nagrade, koju dodeljuju Dom omladine Beograda i "ProConcept".

"Istovremeno, projekat promoviše i doprinosi saradnji pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i poslovnog sektora, kao i međunarodnu ili regionalnu saradnju" naveo je žiri, kojim je predsedavao koordinator Ulof Palme centra za Srbiju Danilo Milić.

Kristalnu nagradu, koju čini novčani iznos od 300.000 dinara i prelazni pehar, a obezbeđuju je Olof Palme International Center i "ProConcept", primila je u Domu omladine predsednica UO Fonda dr Zoran Đinđić, Ružica Đinđić.

Prateća nagrada za najbolju projektnu ideju dodeljena je projektu "Fabrika ideja" Omladinskog kulturnog centra "Reformars" iz Trstenika, a za najbolji komunikacioni pristup proglašen je Internacionalni festival queer filma "Merlinka", u organizaciji GLIC-a.

Konkurs za Kristalnu nagradu bio je otvoren od 18. januara do 8. februara i u konkurenciju su ušla 43 projekta.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.