NavMenu

Bambi od početka krize izazvane epidemijom koronavirusa donirao više od 30 miliona dinara

Izvor: Tanjug Četvrtak, 16.07.2020. 11:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Gerd Altmann/)Ilustracija
Kompanija Bambi je od početka krize izazvane epidemijom koronavirusa u Srbiji donirala više od 30 miliona dinara za više od 30 ustanova, organizacija i gradova koji su najteže pogođeni virusom.

Samo u julu sedam zdravstvenih centara u Srbiji dobilo neophodnu medicinsku opremu, navedeno je u saopštenju Bambija.

Kako je navedeno, od početka krize kompanija Bambi je nastojala da pruži podršku zdravstvenim centrima koji su na prvoj liniji borbe sa korona virusom.

Samo u toku ovog meseca značajnom donacijom u neophodnoj medicinskoj opremi pomognuti su: Infektivna klinika u Beogradu, Gerontološki centar Bežanijska kosa, Klinički centar Kragujevac, Opšta bolnica u Užicu, Opšta bolnica Vranje, kao i bolnice u Šapcu i Surdulici.

Bambi je ranije medicinskom opremom pomogao i bolnicu u Požarevcu.

Tokom vanrednog stanja Bambi je donirao svoje proizvode i zdravstvenim radnicima u svim većim zdravstvenim centrima.

- Naši potrošači su godinama uz Bambi i posebno naš brend Plazma, za koju smo gotovo svi sentimentalno vezani i koja je odavno postao omiljeni proizvod i izvan granica Srbije. Upravo zato smo i mi, kao deo zajednice, imali veliku želju i potrebu da pružimo podršku i prvenstveno pomognemo svim hrabrim zdravstvenim radnicima u ovoj teškoj borbi protiv epidemije - rekao je generalni direktor kompanije Bambi Dragan Stajković.

Dodaje da su u prvoj fazi krize pokrenuli projekat "Velika dela nastaju kod kuće" i donirali proizvode, zaštitnu opremu i sredstva za zdravstvene radnike i brojne institucije širom Srbije.

- Kako je situacija u zemlji i dalje veoma ozbiljna, odlučili smo da pomognemo doniranjem medicinske opreme ustanovama u nekoliko gradova - naveo je Stajković.

Bambi je se trudio da pomogne onima koji se svakodnevno bore sa nevidljivim neprijateljem, a među njima su i radnici u trgovinskim radnjama, tihi heroji ove borbe, kojima je Bambi podelio više od 12.000 paketa.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

U Rakovici u planu novi sportsko-rekreativni kompleks na 20.000 m2 - Moguća gradnja bazena, terena, akva parka...

Na području između trase železnice, Ulica Sretena Popovića, 13. oktobra i obilaznice oko Beograda u Rakovici, predviđena je izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa, umesto ranije planiranih privrednih zona, vidi se iz Plana detaljne regulacije za ovo područje, koji je beogradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio na rani javni uvid. Povod za novi plan, kako se navodi, predstavlja inicijativa gradske opštine Rakovica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.