NavMenu

EU donira Srbiji 1 mil EUR za angažovanje 200 zdravstvenih radnika za pomoć u borbi protiv epidemije koronavirusa

Izvor: eKapija Sreda, 15.07.2020. 15:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Syda Productions/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici potpisali su danas ugovor o angažovanju 200 zdravstvenih radnika koji će pomagati u borbi protiv epidemije koronavirusa, a što će biti omogućeno sredstvima EU.

Sporazum obuhvata finansiranje zapošljavanja do 200 dodatnih zdravstvenih radnika kako bi se povećali kapaciteti Srbije za borbu protiv COVID-19.

Ti radnici će biti angažovani na period od šest meseci, a sredstva koja je EU za to opredelila iznose približno 1 mil EUR.

Sporazum ima za cilj povećanje kapaciteta nacionalnog zdravstvenog sistema kako bi se što bolje odgovorilo na dugotrajnu krizu.

Kroz program će biti nabavljena i dodatna prioritetna medicinska i nemedicinska oprema, a pružaće se i tehnička i savetodavna podrška nadležnim državnim institucijama za sprovođenje nabavki vezanih za COVID-19.

Sporazum je, pored ministarke Joksimović i ambasadora Fabricija, potpisala i šefica Kancelarije UN za projektne usluge (UNOPS) Mikela Telatin.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.