NavMenu

Grupa 484 i Ambasada Norveške donirali 108.000 EUR BELhospice Centru za palijativno zbrinjavanje i medicinu

Izvor: eKapija Četvrtak, 11.06.2020. 10:33
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: focal point/shutterstock.com)Ilustracija
Grupa 484 i Ambasada Kraljevine Norveške donirali su sredstva u iznosu od 108.000 EUR BELhospice Centru za palijativno zbrinjavanje i medicinu, čime su podržali implementiranje projekta "Urgentan odgovor na COVID-19 krizu i podrška najvulnerabilnijoj grupi - pacijentima obolelim od kancera i članovima njihovih porodica".

Cilj projekta je da se rizičnoj grupi, pacijentima obolelim od kancera i njihovim porodicama, posebno pogođenim pandemijom korona virusa, obezbedi adekvatna pomoć da lakše prevaziđu tešku životnu situaciju u kojoj se nalaze.

- Svesni smo neophodnosti podrške pacijentima i njihovim porodicama, te nam je izuzetno važno što smo imali mogućnost da uz finansijsku podršku pomognemo BELhospice Centru da tu podršku i pruže. Širenje virusa COVID- 19 je zasigurno ostavilo negativne posledice po sve članove zajednice, a pogotovo po one najugroženije kao što su onkološki pacijenti. Stoga, nastavićemo da trasiramo put humanosti i solidarnosti, a BELhospice je jedan od partnera na tom putu - istakli su predstavnici Grupe 484.

Projektom je obezbeđena besplatna psihosocijalna podrška BELhospice multidisciplinarnog tima, koji se sastoji od lekara, psihologa, socijalnih radnika, medicinskih sestara i negovateljica za preko 300 pacijenata obolelih od kancera i 150 članova njihovih porodica.

Imajući u vidu njen značaj u ovom kriznom periodu za sve korisnike, direktorka BELhospice Centra, Vera Madžgalj, uputila je zahvalnost Grupi 484 i Ambasadi Kraljevine Norveške na ovoj važnoj podršci zahvaljujući kojoj će preko 300 onkoloških pacijenta biti zbrinuto.

- U narednom periodu, BELhospice tim dostaviće 20 nabavljenih pokretnih kolica i 30 antidekubitalnih dušeka onkološkim pacijenatima kojima je lečenje predviđeno boravkom u kućnim uslovima. Korisnicima će, takođe, biti distriburirana zaštitna sredstava koji uključuju maske, rukavice, dezinfektante i 800 pakovanja pelena za potrebe 150 onkoloških pacijenata radi preventive od infekcije korona virusa. Nabavljena su i zaštitna i higijenska sredstva za BELhopsice tim koja uključuju zaštitna odela, maske, rukavice, dezinfekciona i higijenska sredstva. Pored toga, organizovana je i koordinacija sa predstavnicima nadležnih zdravstvenih, socijalnih institucija i volontera kako bi se izašlo u susret njihovim potrebama tokom pandemije korona virusa - istakla je Vera Madžgalj.

BELhospice Centar osnovan 2004. godine pruža besplatnu sveobuhvatnu podršku i specijalizovane usluge onkološkim pacijentima u odmaklim fazama bolesti i članovima njihovih porodica; BELhospice je posvećen razvoju palijativnog zbrinjavanja na nacionalnom i regionalnom nivou kroz edukaciju profesionalaca i javnosti, savetovanje i saradnju sa nadležnim institucijama na unapređenju legislative.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije

Mali: U februaru rast BDP-a od 5,9%

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da ekonomija Srbije "i dalje raste" i da je u februaru ostvaren rast bruto društvenog proizvoda (BDP) od 5,9%. Mali je za Prvu televiziju rekao da je takav rezultat "daleko iznad očekivanja". - Srbija nastavlja da raste dok je jedna Nemačka u recesiji a druge ekonomije mnogo sporije rastu. Potpuno kontrolišemo javni dug u odnosu na BDP i danas je na 48,5%. Trenutno imamo više od 400

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.