Izvor: eKapija | Petak, 29.01.2010.| 13:13
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Univerexport" i Centar za preventivne zdravstvene usluge u Novom Sadu pokrenuli akcije povodom nedelje prevencije raka grlića materice

(Foto: b)

Kompanija "Univerexport" u saradnji sa Centrom za preventivne zdravstvene usluge, pokrenula je kampanju prikupljanja potpisa podrške "Sve za nju". U supermarketima "021", "Alba" i supermarketima "Univerexport" u ulicama: Cara Dušana i Narodnog fronta u Novom Sadu, a u saradnji sa zaposlenima iz Centra za preventivne zdravstvene usluge Novi Sad, vršena je edukacija 21, 22. i 25. januara, saopštio je "Univerexport".

Svi potrošači su imali priliku da sa timom lekara razgovaraju, dobiju sve željene savete, popune anketu i stave svoj potpis na peticiju.

Predstavnici centra za preventivne zdravstvene usluge održali su predavanje o prevenciji raka grlića materice i u upravi kompanije "Univerexport".

Prošla nedelja proglašena je Evropskom nedeljom prevencije raka grlića materice. Svake godine u Evropi, u više od 60.000 žena dobije rak grlića materice, a oko 30.000 žena umre od ove bolesti. Srbija je na prvom mestu u Evropi po broju žena obolelih od raka grlića materice sa oko 1500 novih slučajeva godišnje. Nažalost, oko 500 žena svake godine u Srbiji izgubi život zbog raka grlića materice.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.