Izvor: RTV | Četvrtak, 21.05.2020.| 13:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

Japan Tobacco International donirao milion dinara Crvenom krstu Senta

Ilustracija (Foto: Unplash / Christian Dubovan)
Crveni krst Senta dobio je million dinara. Reč je o donaciji kompanije Japan Tobacco International. Novac je potrošen za pripremu paketa namenjenih najstarijim i nepokretnim sugrađanima, kojima su neophodni tuđa nega i pomoć, kažu u ovoj humanitarnoj organizaciji.

Od milion dinara koje je obezbedio donator, 600.000 potrošeno je za pripremu 60 paketa vrednih po 10.000 dinara. Svaki paket sadrži 90 pelena za odrasle, četiri kreme, dva pakovanja od po 100 pari rukavica i vlažne maramice.

Preostalih 400.000 opredeljeno je organizacijama Crvenog krsta u Šidu, Rumi, Staroj Pazovi i Inđiji.

- Pakete dobijaju penzioneri koji imaju primanja manja od 60.000 dinara ili ležeći bolesnici koji nemaju nikakva primanja, a zahtevaju tuđu negu pomoć - dodaje Milan Muškinja iz Crvenog krsta Senta.

U pripremi su i paketi za romske porodice.

- Očekujemo isporuku prehrane i hemije, koje ćemo podeliti zajedno sa 10 kilograma brašna u naseljima opštine Senta, Tornjoš, Gabor Selo i Kecelji naselje - dodaje Muškinja.

U planu je i podela pakete sa sredstvima za higijenu, teških sedam kilograma. Tu pomoć dobiće 38 hraniteljskih porodica, kažu u senćanskom Crvenom krstu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.