Izvor: eKapija | Utorak, 19.05.2020.| 09:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kompanija Mars poklonila svoje proizvode Crvenom krstu Srbije

Ilustracija (Foto: Clive Chilvers/shutterstock.com)
Kompanija Mars, koja stoji iza nekih od najomiljenijih svetskih brendova, donirala je 27.000 proizvoda, čokoladica Mars, Snikers i M&M’s, Crvenom krstu Srbije. Donaciju vrednu više od 1,5 miliona dinara, Crveni krst Srbije proslediće prvenstveno zdravstvenim radnicima u čitavoj zemlji kao znak zahvalnosti za njihovu izuzetnu posvećenost i zalaganje u borbi protiv korona virusa.

Zahvalnica za uloženi trud i pokazanu solidarnost u vidu slatkih paketa biće uručena i volonterima Crvenog krsta Srbije, navodi se u saopštenju.

- Moje kolege zdravstveni radnici, kao i moji saradnici volonteri i zaposleni u Crvenom krstu, svakoga dana su nesebično pokazivali koliko je važna ljudska solidarnost, humanost i lično požrtvovanje. Drago mi je da ste i vi to prepoznali i da ste za svog partnera izabrali najstariju humanitarnu organizaciju koja u Srbiji postoji 144 godine. U različitim krizama, nevoljama i teškim vremenima Crveni krst Srbije je mogao da pruži pomoć najranjivijim kategorijama našeg stanovništva poštujući svoje osnovne principe - humanost, nepristrasnost, neutralnost, nezavisnost, univerzalnost, dobrovoljnost i jedinstvo, ali i zahvaljujući dobrim namerama donatora i angažovanju volontera Crvenog krsta. Tokom trajanja vanrednog stanja u Srbiji u 165 organizacija Crvenog krsta u gradovima i opštinama bilo je angažovano 2.823 volontera i 685 zaposlenih Crvenog krsta koji su svakodnevno prosečno prelazili po 1.821 kilometara da bi stigli do 352.904 građana Srbije kojima je neka vrsta pomoći bila potrebna - izjavio je Dragan Radovanović, predsednik Crvenog krsta Srbije.

Na globalnom nivou, kompanija Mars izdvojila je 20 miliona dolara u novcu i proizvodima za podršku stotinama zajednica u kojima posluje, kao i zajednicama od kojih nabavlja sirovine, a koje su najviše pogođene pandemijom COVID-19.

- U kompaniji Mars verujemo da svet kakav želimo da vidimo sutra, počinje sa načinom kako poslujemo danas. Zbog toga smatramo da je važno da podržavamo jedni druge i verujemo da kompanije imaju veliku odgovornost u ovim neobičnim okolnostima. Naš pristup u radu tokom pandemije COVID-a bio je i ostaće i dalje da osiguramo sigurnost i dobrobit naših saradnika, i brinemo o našim zajednicama. U ovoj krizi smo zajedno i neophodno je da svi damo svoj doprinos u borbi da se situacija u svetu što pre vrati u normalu – istakao je Predrag Milinčić, regionalni direktor kompanije Mars.

Kompanija Mars pridružila se i humanitarnoj akciji #WakeUpCall koju u Srbiji organizuje Marketing Mreža, i u saradnji sa ostalim kompanijama, obezbeđeni su prehrambeni paketi za samohrane roditelje, porodice bez osnovnih primanja i beskućnike, koje su volonteri svakodnevno distribuirali najugroženijima.

Kao kompanija koja je u potpunosti u privatnom vlasništvu jedne porodice, Mars je zadržao svojih pet osnovnih principa poslovanja: kvalitet, odgovornost, uzajamnost, efikasnost i sloboda, od nastanka do danas, što se pokazalo kao stub funkcionisanja tokom vanredne situacije u čitavom svetu, navodi se u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.