Izvor: eKapija | Petak, 15.05.2020.| 12:00
Izdvojite članak Odštampajte vest

Slovačka donirala Novom Sadu 50.000 EUR za borbu protiv koronavirusa

Dom zdravlja Liman (Foto: Google Maps/screenshot)
Ugovor o donaciji Slovačke agencije za međunarodni razvoj Gradu Novom Sadu potpisali su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ambasador Slovačke Republike Fedor Rosoha.

- Na incijativu gospodina Rosohe obezbeđena je donacija u iznosu od 50.000 EUR namenjena našim zdravstvenim ustanovama za borbu protiv covida 19. Novac će biti usmeren na primarnu zdravstvenu zaštitu, ili Domu zdravlja Novi Sad ili Zavodu za hitnu medicinsku pomoć - rekao je Vučević i dodao da je slovačka nacionalna zajednica neotuđivi deo Novog Sada, Vojvodine i Srbije.

Ambasador Rosoha izrazio je zadovoljstvo što u ime svoje države i ministra Ivana Korčoka može da uruči donaciju gradonačelniku, kao pomoć u borbi protiv epidemije virusa korona, navedeno je na sajtu Grada.

- Verujem da će sredstva biti iskorišćena na najbolji mogući način kako bi se virus stavio pod kontrolu. Ovom donacijom učvršćena je bratska veza koja nas spaja. Slovačka nacionalna manjina je brojna u Vojvodini i naši braća i sestre treba da znaju da uvek mogu računati na pomoć države svojih predaka, a donacija će koristiti i svim drugim građanima Vojvodine - rekao je ambasador Slovačke i dodao da je ovo prvi korak buduće uspešne sradnje i partnerstva sa Novim Sadom.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.