Izvor: eKapija | Ponedeljak, 11.01.2010.| 13:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

Programi zdravstvene zaštite radnika kompanije "Holcim Srbija"

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije, dr Tomica Milosavljević, posetio je danas (11. januar 2010. godine) fabriku cementa "Holcim Srbija" u Popovcu gde se kroz razgovor sa predstavnicima kompanije upoznao sa programom zdravstvene zaštite zaposlenih, kao i projektima i investicijama kompanije realizovanim u cilju zaštite zdravlja stanovnika lokalne zajednice.

Predstavnici ministarstva zdravlja su obišli "Holcimovu" ambulantu u čiju su modernizaciju uložena značajna sredstva i koja je na raspolaganju kako trenutno zaposlenima u "Holcimu", tako i bivšim zaposlenima i penzionerima.

- Trudimo se da zaposlenima obezbedimo što bolju zdravstvenu negu i zaštitu. Osim redovnih medicinskih pregleda, po potrebi su im obezbeđeni i specijalistički pregledi. Kroz interne edukativne radionice informišemo zaposlene o potencijalnim rizicima po njihovo zdravlje i merama koje treba da preduzmu kako bi se zaštitili - istakao je Miloš Mirić, direktor sektora za ljudske resurse u kompaniji "Holcim"

Ministar se sa posebnim interesovanjem upoznao sa kampanjom koja za cilj ima prevenciju širenja gripa A(H1N1), a koju je "Holcim" započeo još u avgustu 2009. godine. Tada su akcionim planom definisane neophodne mere prevencije širenja virusa, kako među zaposlenima, tako i među stanovnicima Popovca i Paraćina. Oformljen je tim za prevenciju širenja gripa, a pripremljene su i brošure i lifleti namenjene edukaciji građana. Kupljena su i sredstva za dezinfekciju ruku koja su u praktičnim pakovanjima podeljena zaposlenima.

Poseta ministra je završena obilaskom popovačke ambulante koja je zahvaljujući donaciji kompanije "Holcim" preuređena 2008. godine. Ambulanta je nabavkom potrebne opreme osposobljena za 800 pregleda mesečno, odnosno gotovo deset hiljada pregleda godišnje, čime je unapređen kvalitet osnovne zdravstvene zaštite za čitav kraj. "Holcim" će u narednom periodu finansijski podržati i ponovno otvaranje apoteke u okviru popovačke ambulante, kako lokalno stanovništvo ne bi moralo da odlazi u Paraćin po neophodne medikamente, navodi se u saopštenju kompanije "Holcim".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.