NavMenu

Kompanija Lesaffre donirala 1,5 tona svežeg pekarskog kvasca starijim Kruševljanima

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.04.2020. 14:35
Komentari
Podeli
(Foto: Lesaffre promo Milena Obradović)
Kompanija Lesaffre Srbija donirala je gradu Kruševcu u saradnji sa Vladom Srbije 1,5 tona svežeg pekarskog kvasca kako bi pružila podršku naporima čitavog društva u borbi protiv širenja korona virusa.

Kako je navedeno u saopštenju, poklonjeno je 35.000 kockica kvasca starijim sugrađanima.

- Ovo praznično vreme, koje nam dolazi tokom vanrednog stanja izazvanog pandemijom korona virusa, postavlja pred nas svojevrsnu obavezu da pomognemo one koji ovu situaciju najteže podnose. Zbog toga smo odlučili da se pridružimo naporima Vlade Srbije i brojnih kompanija širom Srbije, doniramo naše proizvode i obradujemo naše starije sugrađane - rekao je generalni direktor te kompanije za Srbiju, Rumuniju i Bugarsku Miodrag Jelić.

On je naveo da je od izbijanja pandemije korona virusa i proglašenja vanrednog stanja u Srbiji, kompanija Lesafre stalno povećavala svoje kapacitete u skladu sa potrebama tržišta, a potražnja za kvascem je u jednom trenutku bila šest do sedam puta veća od uobičajne.

Jelić je naglasio da nema potrebe za stvaranjem zaliha kvasca.

- Kompanija Biospringer RS, koja posluje u sklopu Lesaffre Grupe, u svom pogonu u Senti pojačala je kapacitete u proizvodnji svežeg pekarskog kvasca, a mi ćemo, kao distributeri, uspešno zadovoljiti potrebe tržišta. Sva naša proizvodna postrojenja trenutno rade i naši timovi nastavljaju da ulaže napore u ispunjavanje zahteva kupaca u narednim danima i nedeljama - rekao je Jelić.

Na tržištu Srbije, kompanija Lesaffre prisutna je dve decenije nudeći bogat asortiman sirovina za pekarske proizvode. Kompanija Lesaffre kroz brojne društveno odgovorne projekte pomaže ugroženim licima i ustanovama, ali i daje podršku mladim pekarima i tehnolozima kroz brojne praktične obuke i edukacije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.05.2024.  |  Građevina

Šta sve kineske kompanije grade u Srbiji?

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je da postoji dosta prostora za nastavak saradnje sa kineskim partnerima i da se sa kineskim kompanijama gradi u oblasti drumskog i železničkog saobraćaja, obnavlja se i izgrađuje kanalizacija. Među najznačajnijim projektima Vesić izdvaja gradnju brze pruge do Subotice, koja će biti završena do novembra i za samo 80 minuta će moći da se stigne od Beograda do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.