NavMenu

Nove donacije poslovne zajednice UNICEF-u, od početka korona krize sakupljeno gotovo milion dolara

Izvor: eKapija Sreda, 15.04.2020. 14:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Clive Chilvers/shutterstock.com)Ilustracija
Uprkos usporavanju poslovnih aktivnosti u celoj privredi, poslovna zajednica veoma je brzo reagovala na apel koji je UNICEF u Srbiji uputio kompanijama i pojedincima da doniraju za nabavku respiratora i medicinske i zdravstvene opreme.

Samo tokom prošle nedelje, kompanije su UNICEF-u donirale čak 246.160 USD. Najveći pojedinačni donator je Multikom grupa koja je uplatila 99.671 USD a na apel su se odazvale i kompanije Symphony sa 60.287 USD, Catena Media Ltd sa donacijom u iznosu od 54.974 USD i Lidl Srbija sa donacijom od 14.612 USD.

Kompanije Nordeus, Catena, Nutanix i Endava su dodatno motivisale i svoje zaposlene da individualnim donacijama pomognu UNICEF-u da pravovremeno reaguje na situaciju izazvanu pandemijom korona virusa. Zaposleni u kompaniji Symphony samostalno su pokrenuli akciju prikupljanja donacija, što je sama kompanija podržala dodatnom donacijom za kupovinu medicinske i zaštitne opreme.

Od početka zdravstvene krize izazvane epidemijom Covid-19, UNICEF u Srbiji je, zahvaljujući podršci poslovne zajednice i pojedinaca, do sada prikupio ukupno 935.280 USD za nabavku neophodne medicinske opreme, nabavku zaštitne opreme za zdravstvene radnike, kao i za dostavljanje higijenskih paketa za najugroženije porodice i decu.

- UNICEF daje svoju punu podršku nacionalnim naporima da se zaštiti stanovništvo kroz nabavku kritično potrebne opreme za zdravstveni sistem, ali i obezbeđivanjem higijenskih sredstava za najugroženije porodice i decu. Veoma cenimo doprinos privatnog sektora našem radu – i za redovne programe za decu i u vanrednim situacijama poput ove sa kojom se sada svi suočavamo. Poslovna zajednica pokazala je istinsku solidarnost, i u uslovima ekonomske neizvesnosti deo svojih prihoda opredelila za pomoć društvu. Zahvaljujem svim kompanijama koje su donirale UNICEF-u kako bismo se zajedničkim snagama izborili sa korona virusom i sačuvali živote u Srbiji - rekla je Ređina De Dominićis, direktorka UNICEF-a u Srbiji.


- Broj kompanija koje su se odazvale našem pozivu govori da u poslovnoj zajednici postoji izražena svest da je zajedništvo ta snaga koja nam može pomoći. Čovečanstvo se suočava sa globalnom krizom koja ne prepoznaje granice i samo od našeg humanog i udruženog odgovora zavisi brzina kojom ćemo krizu prebroditi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.