Izvor: eKapija | Sreda, 15.04.2020.| 14:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Članice Nemačko-srpske privredne komore donirale više od milion evra za borbu protiv koronavirusa

Ilustracija (Foto: Clive Chilvers/shutterstock.com)
U cilju pružanja podrške institucijama i zdravstvenim radnicima u Srbiji u borbi protiv pandemije Covid-19, kompanije članice Nemačko-srpske privredne komore (AHK Srbije) tokom prethodnih nedelja donirale su pomoć ukupne vrednosti 1.087.000 EUR.

Reč je o pomoći u vidu konkretne medicinske opreme i finansijskih sredstava za njenu nabavku, doniranoj robi i prehrambenim/higijenskim paketima, ali i o ustupanju usluga firmi u humanitarne svrhe (poput prevoza i distribucije), saopštila je AHK Srbije.

Predsednik AHK Srbije i generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger istakao je da je Nemačka bila i ostala pouzdan partner Srbiji, kao i da će angažman nemačkih investitora nastaviti da doprinosi ekonomskoj održivosti Srbije i u teškim vremenima.

- Nemački investitori prisutni su u Srbiji pune dve decenije, a trenutno ovde posluje blizu 400 nemačkih kompanija sa više od 60.000 zaposlenih. To je jasan pokazatelj da je Nemačka jedan od najvažnijih i najpouzdanijih privrednih partnera Srbije, a tako će biti i ubuduće. Čak i u ovim izazovnim trenucima kada su čitav svet i globalna ekonomija već pogođeni efektima pandemije, veoma je važno da ostanemo ljudi i da svako od nas, onoliko koliko može, pomogne institucije i zdravstvene radnike u borbi protiv koronavirusa. Donacije kompanija su naš način da pokažemo da je Nemačka ne samo važan privredni partner Srbiji, već pre svega prijatelj - naglasio je Zeliger.

Kompanije-članice AHK Srbije koje su do sada donirale pomoć su Generali Osiguranje Srbija, Hemofarm A.D., Henkel Srbija, Inmold, Klett izdavačka kuća doo, Lidl Srbija, Messer Tehnogas, Mirax Agrar, Nelt Grupa, Peric Trans Company, Stim-Import Loznica, Transfera doo, ZG Lighting SRB doo (Zumtobel Group) i mnogi drugi, navedeno je u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.