NavMenu

Kompanije članice HBA još jednom na strani društva

Izvor: eKapija Ponedeljak, 13.04.2020. 10:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: SewCream/shutterstock.com)Ilustracija
Helensko privredno udruženje Srbije (HBA) još jednom je veoma ponosno što su određene kompanije-članice pokazale svoju društveno odgovornu svest i doprinele borbi Srbije protiv virusa Covid-19.

U prevenciji širenja novog virusa, kao i lečenju pacijenata u zemlji, do sada su svoj novčani ili materijalni doprinos dale kompanije-članice HBA: Alumil YU Industry, EKO Serbia, Eurobank, Fabrika šećera Crvenka, Kleemann liftovi i Titan cementara Kosjerić.

Prema rečima rukovodstva Alumil ΥU Industry, koja je predstavništvo Alumil u Srbiji i društveno odgovorna kompanija, firma nastoji da pruži podršku, pre svega preduzimajući mere za zaštitu zdravlja i bezbednosti njenih zaposlenih, a onda i kroz donaciju državi i njenom zdravstvenom sistemu.

- Nega inficiranih pacijena od strane zdravstvenih radnika je veoma važan zadatak, koji sa sobom nosi i veliki rizik, jer je poznato da se ovaj virus veoma lako prenosi. Uviđajući važnost napora zaposlenih u zdravstvenim ustanovama opštine Beograd, obezbedili smo zaštitne maske baš za njih. Takođe smo donirali i zaštitna odela za potrebe zaposlenih Doma zdravlja i Javnog komunalnog preduzeća opštine Stara Pazova.

EKO Serbia, mreža benzinskih pumpi, donirala je 5 miliona dinara za kupovinu medicinske opreme. Dva miliona dinara namenjeno je Institutu za virusologiju, vakcine i serume Torlak, za nabavku dijagnostičkog testa na koronavirus, dok su preostala tri miliona dinara usmerena za kupovinu respiratora. Na taj način se EKO Serbia priključila inicijativi UNICEF-a u naporima da se pruži podrška Vladi Srbije u borbi protiv Covid-19.

Eurobank je obezbedila 6 miliona dinara za kupovinu neophodne medicinske opreme potrebne za suzbijanje epidemije koronavirusa.

- Svesni smo da situacija zahteva brzu reakciju i podršku kako bi zdravstvenim institucijama i pacijentima koji se u njima leče bio omogućen adekvatan medicinski tretman. Kao jedan od doprinosa u borbi protiv epidemije koronavirusa, Eurobank je obezbedila sredstva u iznosu od 6 miliona dinara za kupovinu medicinske i zaštitne opreme za lečenje obolelih od koronavirusa. Ovom donacijom takođe želimo da iskažemo i podršku našem zdravstvenom sistemu, pred kojim je veoma težak zadatak. Smatramo da je sada, više nego ikad, potrebno da pokažemo solidarnost i odgovornost prema društvu u kojem poslujemo - izjavila je Slavica Pavlović, predsednica Izvršnog odbora te banke.

Svoje lokalne opštine podržale su Fabrika šećera Crvenka, sa 4 tone šećera, kao i kompanije Kleemann liftovi i Titan cementara Kosjerić, ističući nameru za dodatnim donacijama.

Sve kompanije-članice HBA, koje su svojim doprinosom pokazale socijalne i moralne principe, izjavile su da će uvek biti na strani zemlje domaćina i da su uverene da ćemo svi izaći kao pobednici ove bitke.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.