Izvor: eKapija | Četvrtak, 09.04.2020.| 15:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Proizvođači doniraju plastične infektivne i otpadne kese privremenim bolnicama

Ilustracija (Foto: RAW4/shutterstock.com )
Članice Sekcije proizvođača plastičnih kesa Privredne komore Srbije doniraće infektivne plastične kese i kese za otpad privremenim bolnicama, kao i drugim ustanovama i objekatima u Srbiji sa ciljem podrške u borbi protiv širenja pandemije Covid-19, saoptila je PKS.

- Proizvođači su pokazali izuzetan stepen solidarnosti i društvene odgovornosti ponudivši veliku količinu infektivnih plastičnih kesa i kesa za skladištenje otpada. Takođe, spremni su da sami distribuiraju kese na mesta gde su neophodne, a prema instrukcijama našeg Udruženja. Firme sa juga Srbije robu će isporučiti u Nišu, iz centralne Srbije i Beograda u Beogradu, a iz Vojvodine u Novom Sadu. Isporuka će biti u utorak, 14. aprila i u sredu, 15. aprila - ističe Dragan Stevanović, sekretar Udruženja za hemijsku, gumarsku i industriju nemetala PKS.

Kompanije proizvođači infektivnih plastičnih kesa i kesa za otpad koje na ovaj način žele da pomognu u borbi protiv pandemije su Polipak doo Batočina, Limited Niš, Foka Gornji Milanovac, Laki Plus Čačak, Vital Drenovac, Niksan Nova Pazova, Rk Plast Subotica, Koki Plast Niš, Nina Plast, Pinus Zemun, Mediapak Niš, Sak Plast Ćuprija i Petrović Plastik Supska.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.