NavMenu

Humanitarna akcija "Za život" - Pomozimo najugroženijim sugrađanima

Izvor: eKapija Utorak, 07.04.2020. 11:28
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Clive Chilvers/shutterstock.com)Ilustracija
U novonastaloj situaciji izazvanoj širenjem koronavirusa, Kurir, Grad Beograd i Banka hrane pokrenuli su humanitarnu akciju za pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva, ljudima koji su na ivici egzistencije.

Pozivaju se sve društveno-odgovorne kompanije koje su u prilici da pomognu da se obezbede donacije u vidu proizvoda ili u novcu, kako bi zajednički sprečili humanitarnu katastrofu koja, usled vanrednog stanja, preti najugroženijim građanima.

Specifikacija potreba:

- Prehrambeni proizvodi: ulje, pirinač, pasulj, testenine, brašno, supe, razne konzerve i gotova jela, konzervirano voće i povrće, dugotrajno mleko, džem/ marmelada, keks, puding, šećer, kafa, čajevi, sokovi, osvežavajući napici, konditorski proizvodi, slane grickalice i drugo.
- Suplementi: AD kapi, vitamini C, B6 i B12, tračice za glukozu
- Higijenska sredstva: sapuni, tečnost za sudove, šamponi, dezinficijensi na alkoholnoj bazi, maske, rukavice
- Bonovi ili novac za gorivo
- Kutije za pakovanje namirnica tj. za pakete
- Selotejpi sa ručnim pištoljima za lepljenje i skapeli
- Električni viljuškar (na korišćenje dok traje vanredna situacija)
- Voda
- Novčane donacije (za upotpunjavanje nutritivne vrednosti paketa, kupovinu zaštitnih i higijenskih sredstava za operativno funkcionisanje Banke hrane Beograd u vanrednoj situaciji).

Sve društveno-odgovorne kompanije koje žele da daju robne i/ili novčane donacije, mogu da se jave putem mejl adrese zazivot@adriamedia.rs

Zahvaljujući saradnji sa Gradom Beogradom i Bankom hrane, zaokružen je proces doniranja na potpuno transparentan način i uz poštovanje svih preporučenih mera i to od identifikovanja najugroženijih građana, preko skladištenja, pakovanja i transporta hrane, do distribucije onima kojima je najpotrebnija.


- Želja nam je da ovom akcijom pokrenemo talas humanosti, da pomognemo najugroženijima, ali i da inspirišemo druge da pokažu da je važno da se oslonimo jedni na druge u teškim situacijama. Adria Media Group će svoje resurse i ovaj put staviti u službu promocije akcije, a na dobrobit društva. Redovno ćemo izveštavati o doprinosima svakog partnera ponaosob i zajedničkim uspesima. Ovo je prilika da pokažemo kakvi smo ljudi, da obezbedimo hranu, sačuvamo zdravlje i spasemo živote naših sugrađana - izjavila je menadžerka korporativnih komunikacija, Irena Petrović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.