NavMenu

Pčelari iz Subotice uručili tamošnjem Crvenom krstu 60 kilograma meda

Izvor: RTV Petak, 27.03.2020. 11:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/PollyDot)Ilustracija
Subotički pčelari uručili su tamošnjem Crvenom krstu 60 kilograma meda. Med je prikupljen u okviru akcije koju je pokrenuo Savez pčelarskih organizacija Srbije.

- Tome se priključila naša lokalna organizacija, udruženje pčelara Pčela i mi smo tokom predhodna dva dana sakupili 60 kilograma meda i nadamo se da će to sugrađani moći da iskoriste kako bi poboljšali svoj imunitet. To je neki cilj, da se imunitet koliko-toliko poboljša kod građanstva - kaže Dragoljub Matić, predsednik Udruženja.

Donacija koju su pčelari uručili Crvenom krstu, samo je nastavak dugogodišnje uspešne saradnje.

- Udruženje pčelara je naš uvek pouzdan partner u svim velikim humanitarnim aktivnostima, tako da su nam se i ovoga puta našli. Tačno je da imamo pune ruke posla. Mobilni timovi su stalno na terenu, korisnici Narodne kuhinje se svakodnevno snabdevaju mesečnim paketima hrane. Takođe je Centar za socijalni rad načinio spisak socijalno ugroženog stanovništva da se paketi grada koji su preostali iz prošle godine podele svima - ističe Siniša Trajković, sekretar Crvenog krsta.

Pčelari planiraju da ponove ovu akciju, a u isto vreme su spremni da i na bilo koji drugi način pomognu rad Crvenog krsta u periodu vanrednog stanja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.