NavMenu

Heineken Srbija donirala 12 miliona dinara za respiratore

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.03.2020. 08:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Anna Jurkovska/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se sa direktorom kompanije Heineken Srbija Nikosom Zoisom, koja se povodom trenutne epidemiološke situacije, izazvane širenjem virusa COVID-19 obratila Ministarstvu sa željom da doniraju 12 miliona dinara za nabavku respiratora.

Ministar Đorđević rekao je da država sve čini da svoje građane zaštiti, pruži im neophodnu negu i sačuva njihove živote i to će nastaviti i u narednom periodu, ali da je svaka donacija i pomoć od velikog značaja za celu zemlju.

- Veoma sam ponosan što u Srbiji imamo društveno odgovorne kompanije koje posluju dobro i brinu o svojim ljudima i zajednici. Uz ovaku pomoć siguran sam da ćemo mnogo lakše i brže izaći iz ovog perioda. Zahvalan sam u ime cele Vlade na ovoj donaciji i nadam se i verujem da će i druge kompanije slediti ovaj primer i time pomoći našoj Srbiji i svim njenim građanima - istakao je ministar.


Direktor kompanije Heineken Srbija Nikos Zois rekao je da se saosećaju sa svima koji su pogođeni ovom bolešću i da su upravo zato odlučili da doniraju sredstva za dodatne respiratore u bolnicama.

- Radujemo se budućim druženjima i okupljanjima koja će sigurno doći i to mnogo brže ukoliko smo svi odgovorni i solidarni - poručio je.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.