Izvor: eKapija | Sreda, 25.03.2020.| 10:54
Izdvojite članak Odštampajte vest

Telekom Srbija donirao 20 miliona dinara zdravstvenom sistemu

Ilustracija (Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com)
Kompanija Telekom Srbija donirala je 20 miliona dinara zdravstvenom sistemu u Srbiji, kako bi pomogla da se obezbedi dodatna oprema za borbu protiv virusa korona.

U koordinaciji sa Ministarstvom zdravlja, Institutu za virusologiju, vakcine i serume Torlak, Klinici za infektivne i tropske bolesti KCS, Kliničkom centru u Nišu i Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo u Novom Sadu donirano je po pet miliona dinara za nabavku testova na covid-19, reagenasa, medicinske i druge opreme potrebne u toku trajanja epidemije.

- Zahvaljujući pomenutoj donaciji, glavne zdravstvene institucije za testiranje i zbrinjavanje pacijenata biće u mogućnosti da nabave dodatne količine neophodne opreme za utvrđivanje prisustva virusa Covid-19, kao i opreme koja je potrebna za zaštitu pacijenata i zaposlenih u zdravstvu - navedeno je u saopštenju kompanije.

Dodaje se da Telekom Srbija na različite načine doprinosi borbi protiv širenja epidemije, a posebna pažnja posvećena je najugroženijem delu stanovništva. Tako su zajedničkom kampanjom "Pomozimo im da ostanu kod kuće" Telekom Srbija, Supernova i agencija RED Communication uputile apel za pomoć našim najstarijim sugrađanima koji zbog rizika od virusa ne bi trebalo da izlaze iz svojih domova. Kampanju su na društvenim mrežama podržale brojne poznate ličnosti iz sveta umetnosti, kulture, sporta.

Pružajući podršku starijima, Telekom Srbija i Supernovaneće isključivati usluge korisnicima starijim od 65 godina zbog neplaćenih računa, niti će im se obračunavati kamate za sve račune pristigle u vreme trajanja vanrednog stanja.

Takođe, već u prvim danima epidemije u Srbiji, terenski prodavci ove dve kompanije stavili su se na raspolaganje lokalnim civilnim službama, kako bi kao volonteri pomogli najstarijima i drugim ugroženim sugrađanima.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.