NavMenu

U akciji "Zajedno za bebe" doniran inkubator Opštoj bolnici u Pančevu

Izvor: eKapija Sreda, 25.12.2019. 14:58
Komentari
Podeli
(Foto: Komercijalna banka)
Predstavnici Komercijalne banke i Fonda B92 donirali su inkubator Odeljenju intezivne nege, Službe pedijatrije Opšte bolnice u Pančevu. Donacija je organizovana u okviru akcije "Zajedno za bebe" pokrenute za opremanje porodilišta u Srbiji, saopšteno je iz Komercijalne banke.

Ovo je 17-a donacija od kada je akcija pokrenuta u junu 2014. godine, a vrednost inkubatora je 835.000 dinara. Do sada je u ovoj akciji nabavljena medicinska oprema za porodilišta i domove zdravlja u Beogradu (GAK Višegradska i GAK Narodni front), Čačku, Šapcu, Knjaževcu, Požarevcu, Kruševcu, Gračanici, Aleksincu, Valjevu, Negotinu, Kladovu, Jagodini, Priboju, Vrnjačkoj Banji i Ćupriji. Osim medicinske opreme, nabavljena je i IT oprema za 13 porodilišta i devet matičnih službi u 19 gradova u Srbiji, za pokretanje projekta upisa novorođenčadi u matične knjige odmah u porodilištu.

- U ovoj akciji, osim Fonda B92 i Komercijalne banke, ogromnu ulogu imaju i naši klijenti, jer svaki put kada oni iskoriste karticu Komercijalne banke, Banka iz svojih sredstava izdvaja novac za obnovu porodilišta u Srbiji. To znači da su i klijenti u Pančevu, zajedno sa svojom bankom, pomogli nabavku ovog inkubatora i doprineli pobedi u borbi za budućnost svog grada i okoline - rekao je Vladimir Medan, predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke.

Banka ovu akciju organizuje zajedno sa Fondom B92, kao posebnu akciju u okviru kampanje "Bitka za porodilišta".

- Fond B92 je kroz akcije "Bitka za bebe" i "Bitka za porodilišta", a uz podršku raznih donatora, za pančevačko porodilište do sada obezbedio 6 inkubatora i drugu neonatološku opremu za zbrinjavanje beba i majki. Zahvaljujući Komercijalnoj banci i našoj zajedničkoj inicijativi "Zajedno za bebe", porodilište u Pančevu danas dobija i sedmi inkubator koji će omogućiti da mnogi životi budu spaseni - rekao je u ime Fonda B92 Veran Matić, predsednik Upravnog odbora.


U ime Opšte bolnice u Pančevu, donaciju je primio direktor bolnice dr Slobodan Ovuka, koji je istakao značaj ove donacije za Pančevo i okolna mesta.

- U danima kada poklanjamo i volimo više nego inače, vaš gest ima poseban značaj. Hvala vam u ime zaposlenih u Opštoj bolnici Pančevo, kao i u ime naših budućih beba i njihovih roditelja. Ovaj plemeniti čin zavređuje našu punu posvećenost i brigu u radu sa najmlađim naraštajem - istakao je dr Ovuka.

Punu podršku akciji Komercijalne banke i Fonda B92 pružio je ministar za rad Zoran Đorđević, naglasivši da ovaj primer treba da slede i druge kompanije. - Briga o najmlađima je jedan od prioriteta rada Vlade Srbije i ovakve akcije treba nastaviti i u idućoj godini - rekao je Đorđević.

Akcija "Zajedno za bebe" se nastavlja i u narednom periodu Komercijalna banka će donirati još dva inkubatora – za Opštu bolnicu u Vršcu i Opštu bolnicu Zdravstvenog centra Vranje.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

U Rakovici u planu novi sportsko-rekreativni kompleks na 20.000 m2 - Moguća gradnja bazena, terena, akva parka...

Na području između trase železnice, Ulica Sretena Popovića, 13. oktobra i obilaznice oko Beograda u Rakovici, predviđena je izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa, umesto ranije planiranih privrednih zona, vidi se iz Plana detaljne regulacije za ovo područje, koji je beogradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio na rani javni uvid. Povod za novi plan, kako se navodi, predstavlja inicijativa gradske opštine Rakovica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.