Izvor: eKapija | Sreda, 27.11.2019.| 08:36
Izdvojite članak Odštampajte vest

Koreja donirala medicinsku opremu VMA u vrednosti od 200.000 USD

Ilustracija (Foto: Anna Jurkovska/shutterstock.com )
Ceremonija potpisivanja Protokola o donaciji medicinske opreme Republike Koreje Vojnomedicinskoj akademiji održana je 22. novembra u prisustvu ministra odbrane Aleksandra Vulina. Protokol su potpisali načelnik Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević i drugi sekretar ambasade Republike Koreje u Beogradu Đi Von Saol.

Donacija obuhvata digitalni mamograf, portabilni ultrazvučni aparat, osteodenzitometar i 10 monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenata.

Govoreći o značaju donacije, načelnik Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Vukosavljević, istakao je da je reč o važnoj donaciji više medicinskih aparata, među kojima su i oni koji su najvažniji za dijagnostiku zloćudnih stanja tumora - digitalni mamograf i portabilni ultrazvučni aparati.

- Važno je napomenuti i 10 monitora za intenzivna odeljenja i intenzivne nege, kojih nikada nije dovoljno. Naša saradnja sa Republikom Korejom će se produžiti i kroz druge donacije i saradnju, a sve na dobrobit naših pacijenata, bilo da je reč o vojnim ili civilnim osiguranicima, kojih ima više od pola miliona u dijagnostičkoj proceduri - naglasio je pukovnik Vukosavljević, dodajući da VMA ima pacijente i van granica naše zemlje, a novi aparati će doprineti bržoj dijagnostici i poboljšanju lečenja.

Potpisivanju Protokola na Vojnomedicinskoj akademiji prisustvovali su i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr sci med. Uglješa Jovičić i ambasador Republike Koreje u Beogradu Hjong-ćan Če.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.