Izvor: eKapija | Sreda, 06.11.2019.| 13:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novi ciklus stipendija "Best of South East" - Konkurs namenjen studentima i diplomcima otvoren do 5. decembra

Učesnici programa "Best of South East" (Foto: Erste Grupa)
Studenti i diplomci u oblastima ekonomije i prava iz Srbije i regiona mogu do 5. decembra da se prijave na novi ciklus "Best of South East" stipendija, koji i ove godine u saradnji sa Univerzitetom u Gracu realizuju Erste Grupa i Štajermarkiše Šparkase Banka (Steiermärkische Sparkasse).

Program polaznicima pruža priliku da na jednom od najstarijih austrijskih univerziteta nadograde znanja stečena tokom studija, iskuse kako je raditi u međukulturalnoj sredini i lakše zakorače u profesionalni život, navodi se u saopštenju Erste Grupe.

Tokom jednogodišnjeg programa, budući stipendisti biće registrovani pri Univerzitetu u Gracu i oslobođeni plaćanja školarine. Za njih je obezbeđen i mesečni džeparac u iznosu od 690 EUR, kao i intenzivan kurs nemačkog jezika u univerzitetskom centru za jezike "Trefpunkt Šprahen" (Treffpunkt Sprachen).

Stipendija će im omogućiti da kombinuju međunarodno iskustvo studiranja na Univerzitetu u Gracu sa praksom, odnosno da uz učenje jezika steknu praktično iskustvo u jednoj od najmodernijih bankarskih institucija u Štajerskoj. Stipendisti iz Srbije će po povratku iz Austrije imati priliku da nastave usavršavanje učeći od stručnjaka Erste Banke.

Petar Kolundžija, diplomirani pravnik i jedan od stipendista u prošlogodišnjem ciklusu, kao važne aspekte programa ističe mogućnost sticanja radnog iskustva u inostranstvu, usavršavanje nemačkog jezika, kao i priliku za upoznavanje ljudi iz čitavog sveta.

- Najviše mi se dopalo to što sam dobio mogućnost da vidim kako funkcionišu različiti sektori u banci, što je za mene bilo važno sa profesionalnog aspekta. Ovo je prilika za sve pravnike i ekonomiste koju vredi iskoristiti - poručuje Petar.

Njegove utiske deli i Dunja Đurđić, studentkinja finansija i bankarstva, koja je pre dve godine bila učesnica programa.

- "Best of South East" na jedinstven način kombinuje sticanje znanja kroz praksu i univerzitetska predavanja. Grac je kao veliki studentski centar odlično okruženje za akademski i profesionalni razvoj, a u okviru programa smo imali priliku i da prisustvujemo raznovrsnim društvenim i kulturnim dešavanjima - kaže Dunja.

Konkurs je otvoren za studente sa akreditovanih univerziteta u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji.

Više informacija o programu i procesu prijavljivanja možete pronaći na Best of South–East stranici na sajtu Univerziteta u Gracu, ili na web stranici Erste Banke www.erstebank.rs.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.