NavMenu

Kompanija Carlsberg poklonila mini pivaru Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu

Izvor: Beta Sreda, 30.10.2019. 15:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kirill Z/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Carlsberg Srbija poklonila je Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu mini pivaru koja će studentima omogućiti bolji uvid u celokupan postupak proizvodnje piva, saopštila je danas ta kompanija. Pivaru su, kako se navodi, otvorili direktor kompanije Carlsberg Srbija Vladimir Vava i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević.

- Donacijom pivare Tehnološkom fakultetu nastavljamo dugogodišnju saradnju sa ovom obrazovnom institucijom i nastojimo da budućim stručnjacima iz oblasti pivske industrije omogućimo da tokom školovanja steknu i praktična znanja koja će biti u mogućnosti da primene kasnije u svom poslu - rekao je Vava.

Šarčević je kazao da će pogon mini pivare dodatno osnažiti postojeću istraživačku infrastrukturu i omogućiti dalji razvoj Tehnološkog fakulteta.


- Ovo je odličan primer javno-privatnog partnerstva sa jedne strane, i odlična osnova za razvoj dualnog obrazovanja - rekao je Šarčević.

On je ocenio da su Carlsberg i Dunđerski Fondacija prepoznali Tehnološki fakultet Univerziteta u Novom Sadu kao visokoškolsku ustanovu koja obrazuje kvalitetne kadrove zbog čega od 2015. godine dodeljuju stipendije najboljim studentima II, III i IV godine osnovnih akademskih studija i master akademskih studija studijskog područja Prehrambena biotehnologija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.