Izvor: Beta | Sreda, 30.10.2019.| 15:13
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kompanija Carlsberg poklonila mini pivaru Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu

Ilustracija (Foto: Kirill Z/shutterstock.com)
Kompanija Carlsberg Srbija poklonila je Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu mini pivaru koja će studentima omogućiti bolji uvid u celokupan postupak proizvodnje piva, saopštila je danas ta kompanija. Pivaru su, kako se navodi, otvorili direktor kompanije Carlsberg Srbija Vladimir Vava i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević.

- Donacijom pivare Tehnološkom fakultetu nastavljamo dugogodišnju saradnju sa ovom obrazovnom institucijom i nastojimo da budućim stručnjacima iz oblasti pivske industrije omogućimo da tokom školovanja steknu i praktična znanja koja će biti u mogućnosti da primene kasnije u svom poslu - rekao je Vava.

Šarčević je kazao da će pogon mini pivare dodatno osnažiti postojeću istraživačku infrastrukturu i omogućiti dalji razvoj Tehnološkog fakulteta.

- Ovo je odličan primer javno-privatnog partnerstva sa jedne strane, i odlična osnova za razvoj dualnog obrazovanja - rekao je Šarčević.

On je ocenio da su Carlsberg i Dunđerski Fondacija prepoznali Tehnološki fakultet Univerziteta u Novom Sadu kao visokoškolsku ustanovu koja obrazuje kvalitetne kadrove zbog čega od 2015. godine dodeljuju stipendije najboljim studentima II, III i IV godine osnovnih akademskih studija i master akademskih studija studijskog područja Prehrambena biotehnologija.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.