Izvor: eKapija | Sreda, 16.10.2019.| 19:40
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novčana donacija kompanije Sunoko Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici

Opšta bolnica Sremska Mitrovica
Kompanija Sunoko, članica MK Group, donirala je novčana sredstva opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici za nabavljanje servera za bazu podataka i na taj način pomogla neometano funkcionisanje ove ustanove koja pruža usluge zdravstvene zaštite za 350.000 stanovnika regiona Srema, saopšteno je iz te kompanije.

Direktor kompanije Slobodan Košutić rekao je da je Sunoko, kako kroz svoje svakodnevno poslovanje, tako i kroz različito društveno odgovorne aktivnosti, strateški posvećen razvoju vojvođanskih regija u kojima posluje.

- Ovom donacijom želimo da pomognemo da žitelji Srema, među kojima su naše kolege iz proizvodnog centra u Pećincima i njihove porodice, imaju moderne zdravstvene ustanove koje će im pružati adekvatnu pomoć - istakao je Košutić.

Direktor opšte bolnice Živko Vrcelj zahvalio se i istakao da je rad servera od presudnog značaja za dalje funkcionisanje, kako u samoj ustanovi, tako i u komunikaciji sa ostalim nivoima zdravstvenog sistema.

- Podrška kompanije Sunoko ne ogleda se samo u omogućavanju neometanog svakodnevnog poslovanja bolnice, već i stvaranju dobre osnove za naše sledeće digitalne korake kroz pridruživanje jedinstvenom informacionom zdravstvenom sistemu Republike Srbije, čime ćemo povećati kvalitet usluga za naše pacijente - dodao je Vrcelj.

Kompanija Sunoko je u poslednjih godinu dana uložila više od 3 miliona dinara u razvoj lokalne zajednice - od donacija računarske opreme, do ulaganja u razvoj saobraćajne infrastrukture u Sremu, navedeno je u saopštenju kompanije.

Dodaje se da je samo u poslednjih pet godina poslovanja MK Group sprovela 500 društveno odgovornih projekata kroz koje je donirano 4 mil EUR.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.