Izvor: Glas zapadne Srbije | Petak, 11.10.2019.| 10:17
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vredna donacija pribojskom Domu zdravlja stigla od Vlade Japana

Ilustracija (Foto: miamia/shutterstock.com)
Dom zdravlja Priboj je, zahvaljujući donaciji Vlade Japana i Opštine Priboj, dobio donaciju u vidu savremenog sanitetskog vozila. Ukupna vrednost nabavljenog vozila iznosi 45.000 EUR bez PDV-a.

Sanitetsko vozilo prvo je i jedino vozilo ove vrste u voznom parku Doma zdravlja Priboj. Zahvaljujući ovoj donaciji unaprediće se dostupnost zdravstvenih usluga koje pruža Služba hitne pomoći, posebno u zimskim uslovima i u na nepristupačnim terenima. Vozilo je kompletno opremljeno i savremenom medicinskom opremom.

Opšta bolnica Priboj je takođe iz donacije dobila opremu za endovideo-gastroskop i kolonoskop u vrednosti od 48.000 EUR bez PDV-a. To je nova dijagnostička i terapijska metoda koja do sada nije rađena u našoj bolnici, i koja će nakon obuke kadra za rad na opremi biti stavljena u funkciju.

Uvođenjem ove metode u rad pacijenti će zdravstvenu zaštitu iz ove oblasti dobijati u svom gradu, a ne kao do sada u drugim regionalnim centrima. Takođe će se unaprediti prevenciju, dijagnostiku i lečenje obolenja gastrointestalnog trakta kod stanovništva, što će smanjiti stopu morbiditeta i letaliteta od postojećih bolesti gastrointestinalnog trakta.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.