Izvor: eKapija | Petak, 04.10.2019.| 11:06
Izdvojite članak Odštampajte vest

Mastercard donacija za najveću roditeljsku kuću NURDOR

(Foto: Mastercard)
Nacionalna donatorska kampanja koju je Mastercard inicirao za NURDOR (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka), kao prva faza u okviru dugoročne saradnje je završena i Mastercard donira 250.000 EUR za novu, do sada najveću NURDOR roditeljsku kuću, koja će moći da pruži smeštaj za do 20 porodica i biće najveća roditeljska kuća u Beogradu.

Na taj način će Mastercard doprineti realizaciji trajnog rešenja za obezbeđivanje potrebnih kapaciteta za roditeljsku kuću u Beogradu, koji je najveći centar za dijagnostiku i lečenje u Srbiji, a nacionalni značaj kampanje naglašen je i činjenicom da se većina dece iz cele Srbije i regiona leči u Beogradu, saopšteno je iz kompanije.

Kako je navedeno u saopštenju, Mastercard kampanja "Zajedno za kuću koju zaslužuje svaki superheroj" je najveća do sada lokalna društveno odgovorna kampanja koju je kompanija Mastercard organizovala u Srbiji, i ujedno je od nacionalne, ali i od regionalne važnosti, jer je Beograd najveći dijagnostički i terapeutski centar ne samo u Srbiji, već i na teritoriji Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

- U skladu sa našim opredeljenjem da poslujemo dobro time što činimo dobro, započeli smo saradnju s NURDOR-om s ciljem obezbeđivanja sredstava za novu roditeljsku kuću, ali i podizanja svesti javnosti o stalnoj potrebi za donacijama i podrškom ovoj organizaciji. Veoma nam je drago da su građani, ali i druge kompanije podržali projekat obezbeđivanja najveće roditeljske kuće od nacionalnog i regionalnog značaja i doprineli uspešnosti naše kampanje ali i ostalih NURDOR inicijativa za prikupljanje novčanih sredstava kako bi se obezbedili neophodni smeštajni kapaciteti u Beogradu - izjavila je Jelena Ristić, direktor za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne I Hercegovine u kompaniji Mastercard je izjavila.

Dugoročna posvećenost Mastercarda NURDOR-u podrazumeva pored finansijske podrške za obezbeđivanje nove roditeljske kuće i dalju saradnju na promociji konstantne potrebe za podršku NURDOR-u, kao i konkretne aktivnosti koje će unaprediti organizacione kapacitete NURDOR-a, zaključeno je u saopštenju.

- Mastercard donira 250.000 evra i to je najveća pojedinačna donacija koju je neka kompanija uputila našoj organizaciji. Nova roditeljska kuća u Beogradu je najznačajniji projekat koji sprovodimo i zahvalni smo što imamo takvog partnera - izjavila je Joland Korora, predsednica NURDOR-a.

Roditeljska kuća nije samo smeštaj. To je sveobuhvatan projekat nege za porodice koji uključuje svakodnevni prevoz do terapije i nazad, uvek dostupnu psihološku i socijalnu podršku, posete volontera i boravak u porodičnoj atmosferi gde se roditelji međusobno podržavaju.

Donatorsku kampanju su podržali NALED, RTS i AS Media, kao i poslovni partneri Mastercarda iz bankarskog sektora i trgovci koji su šireći poruku o kampanji svojim klijentima i korisnicima, pomogli da se podigne svest o inicijativi među njihovim potrošačima i našim korisnicima kartica.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.