NavMenu

Svetski dan čišćenja obeležen na Adi Huji - Predstavljena i nova Fairy boca od reciklirane plastike iz okeana

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.09.2019. 13:05
Komentari
Podeli
Milioni ljudi širom sveta obeležili su Svetski dan čišćenja uklanjanjem otpada iz prirode, a ovu globalnu akciju podržali su i građani naše prestonice. Tim povodom, kompanija Procter & Gamble, brend Fairy, njihovi partneri iz kompanije Delhaize i organizacije Let’s Do It! Srbija, a uz podršku poznatih ličnosti čistili su obalu Dunava kod Ade Huje, vrativši ovoj atraktivnoj lokaciji njen pravi sjaj.

Simbolično, na ovaj dan, kompanija Procter & Gamble predstavila je najnoviji Fairy Ocean Plastic deterdžent za pranje sudova, čija ambalaža je izrađena od reciklirane plastike iz okeana. Lansiranje nove boce ima za cilj da podigne svest o problemu velike količine plastike u okeanima i o tome šta može da se učini kako bi se sprečilo da plastika završi u okeanu, navodi se u saopštenju kompanije.

U okviru kampanje, kupovinom bočice Fairy Ocean proizvoda doniraju se sredstva za očuvanje životne sredine i reka Srbije, a novi Fairy Ocean može da se pronađe na policama prodajnih objekata Maxi, Tempo i Shop & Go.

Kampanja za očuvanje reka Srbije samo je jedan od načina na koji kompanija Procter & Gamble daje doprinos očuvanju predivne prirode u čijem okruženju imaju priliku da posluju.
Zaposleni kompanije Procter & Gamble su zajedno sa popularnim glumcima Bojanom Ordinačev i Stefanom Buzurovićem, te blogerkom Milicom Novković, poznatijom kao Mica Blogerica, članovima Let’s Do It! Srbija i desetinama volontera, dali svoj doprinos u uklanjanju otpada nakupljenog duž obale Ade Huje.

- Moram da kažem da sam oduševljena kako smo brzo sve uspeli da očistimo. To je samo pokazatelj koliko je malo truda potrebno da bi naša životna sredina bila čistija i lepša. Hvala ovim divnim ljudim na entuzijazmu i dobroj volji da odvoje vreme i uključe se u ovu fantastičnu globalnu akciju - rekla je Bojana Ordinačev po završetku akcije.

Pored čišćenja, glumac Stefan Buzurović vodio je program i tom prilikom se pokazao kao vrhunski motivator. Ipak, tokom komentarisanja akcije bio je nešto skromniji:


- Iskreno, ove vredne ljude zaista nije teško motivisati. Zaista su divan primer kako treba da se odnosimo prema našoj životnoj sredini, a predanost sa kojom su pristupili akciji je izuzetna. Želim da se zahvalim kompaniji P&G što su prepoznali problem zagađenja životne sredine na globalnom nivou i odlučili da ambalažu za novi Fairy izrade od reciklirane plastike iz okeana.
Stefan Buzurović i Bojana OrdinačevStefan Buzurović i Bojana Ordinačev
Mica Blogerica podsetila nas je kako treba obratiti pažnju i na prevenciju, a ne samo na popravljanje nastalog stanja.

- Svetski dan čišćenja je fantastična akcija i nadam se da će njene poruke stići do što većeg broja ljudi. Naravno, osnovna ideja čuvanja životne sredine nije da sakupljamo smeće koje smo ostavili u prirodi, već da se svest podigne na taj nivo da ono nikad ni ne završi na obalama reka ili u šumama - pojasnila je.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.