NavMenu

Udruženje Nemaca donira opremu Opštoj bolnici u Somboru - Zahvalnost nekadašnjim komšijama

Izvor: Dnevnik Sreda, 04.09.2019. 09:18
Komentari
Podeli
ilustracija (Foto: Zaretska Olga/shutterstock.com)ilustracija
Udruženje Nemaca iz Ratkova kraj Odžaka pokrenulo je humanitarnu akciju u saradnji sa Gradskom bolnicom iz Karlsruea u Nemačkoj.

Oni će Opštoj bolnici Radivoj Simonović u Somboru donirati medicinsku opremu vrednu oko 500.000 EUR. Ona se sastoji se iz različitih medicinskih dijagnostičkih aparata, opreme za potrebe hirurgije, preko 20 transportnih monitora i druge vredne opreme.

– Za ovu donaciju zaslužan je Heribert Reh, poreklom iz Ratkova, koji je predsednik Udruženja Nemaca poreklom iz Vojvodine u Karlsrueu, inače bivši ministar unutrašnjih poslova Pokrajine Baden Virtenberg. Kako u ovom udruženju dominiraju nekadašnji Ratkovčani i Odžačani i njihovi potomci, deo opreme će se dopremiti i Domu zdravlja u Odžacima, a finansijske obaveze u vezi sa za prevozom i carinom servisiraće Udruženje Nemaca iz Ratkova - kaže Boris Mašić iz Nemačkog udruženja Adam Berenc u Apatinu.

Nemci u Karlsrueu kažu da je to način da pokažu zahvalnost svim Odžačanima, posebno Srbima starosedeocima i njihovim potomcima sa kojima su imali i održali bliske odnose.


Nekadašnji Ratkovčani i Odžačani su i ranije pomagali mesta iz kojih su potekli, pa su tako do sada u više navrata donirali odžačku opštinu brojnim vozilima, među kojima je bilo i specijalizovanih vatrogasnih i kombi vozila.

Zadovoljstvo zbog donacije izrazio je i menadžment bolnice, koji ističe da je ova oprema itekako vredna i neophodna, pogotovo što se radi o funkcionalnim uređajima starim svega pet godina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.