Izvor: Radio Dunav | Sreda, 21.08.2019.| 13:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nemačka donacija medicinske opreme u vrednosti od 700.000 EUR bolnici u Somboru

Ilustracija (Foto: miamia/shutterstock.com)
Udruženje Nemaca "Gerhard" u sradnji sa Gradskom bolnicom iz nemačkog grada Kalsruea doniraće Opštoj bolnici "Radivoj Simonović" u Somboru medicinsku opremu vrednu oko 700.000 EUR. Oprema treba da stigne u septembru, već je spakovana u dva kamiona, a sastoji se iz različitih medicinskih aparata, od ultrazvučnih, za zračenje, opreme za potrebe hirurgije, preko 20 transportnih monitora i druge opreme.

- Za ovu donaciju je zaslužan Heribert Reh, poreklom iz Ratkova, sela u odžačkoj opštini, koji je predsednik njihovog udruženja u Kalsrueu, inaće bivši ministar unutrašnjih poslova Pokrajine Baden Wirtenberg. Deo opreme će se doprimeti i Domu zdravlja u Odžacima - kaže Boris Mašić iz Nemačkog udruženja "Adam Berenc" u Apatinu, koje tesno sarađuje sa Ratkovačkim udruženjem. Mašić još dodaje da će sve troškove snositi Udruženje Ratkovčana, od prevoza do carine, što će zvanično ići preko Nemačkog Crvenog krsta.

Ovo, inače, nije prva donacija Ratkovačkog udruženja ali jeste najveća.

- Oni su do sada u više navrata donirali odžačku opštinu od vatrgasnog vozila do kombija. Ovo je način da pokažemo zahvalnost svim Odžačanima, posebno Srbima starosedeocima, njihovim potomcima, sa kojima smo imali i održali bliske odnose decenijama bez obzira na vihore nesrećnog rata - izjavljuju u Ratkovačkom udruženju iz Kalsruea.

Inače, u somborskoj bolnici ova oprema je itekako vredna i neophodna. Posebno kada su u pitanju transportni monitori sa kojima oskudeva.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.