Izvor: eKapija | Petak, 17.05.2019.| 09:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

Donacija NIS-a Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Dr Vukan Čupić

Ilustracija (Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com)
Kompanija NIS nastavila je podršku zdravstvenim ustanovama u Srbiji svečanim uručenjem donacije Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Dr Vukan Čupić u Beogradu.

Sredstva koja su zajednički prikupili zaposleni NIS-a i sama kompanija namenjena su nabavci savremene opreme i aparata koji će unaprediti uslove za rad i lečenje pacijenata u ovoj zdravstvenoj ustanovi, jednoj od najznačajnijih institucija za lečenje dece i omladine u regionu, saopštila je kompanija.

Među opremom za Institut su i operacioni sto, aparat za anesteziju, monitor za praćenje vitalnih funkcija pacijenata, operacione lampe i aspirator. Donaciju je u ime kompanije uručio Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, a svečanosti u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta su prisustvovali doktor Radoje Simić, direktor Instituta, zaposleni ove ustanove, predstavnici NIS-a, kao i predstavnici medija. Istovremeno, zaposleni NIS-a, članovi Kluba volontera, organizovali su akciju ulepšavanja prostorija Instituta kako bi dodatno unapredili uslove za boravak i rad u ovoj ustanovi.

- Nema važnijeg zadatka i misije od podrške deci. Njihovo zdravlje i srećno detinjstvo su i naš prioritet, naše opredeljenje. Sve što za njih činimo jeste budućnost na delu. To znaju i osećaju svi u NIS-u. Ova donacija je zajednička odluka i želja i zaposlenih i same Kompanije. Znamo koliko je težak i odgovoran vaš posao. Svakoga dana vodite i dobijate najteže bitke. Zato vam od srca želim da svaki put iz operacione sale izlazite zadovoljni i sa osmehom. Posle najveće brige, to će za mnoge biti najveća radost u životu. U tome je i naše zadovoljstvo i podsticaj da i dalje budemo uz one kojima smo najpotrebniji - rekao je Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS.

Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić" jedna je od najvažnijih zdravstvenih institucija u Srbiji i regionu koja se bavi lečenjem i zbrinjavanjem dece i omladine. Osnovana je 1950. godine. U toku 2018. u Institutu je obavljeno 200.000 pregleda, na bolničko lečenje je primljeno 27.000 dece i izvršeno je 6.000 operacija. Osim toga, Institut je i nastavna baza Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

U Institutu se kontinuirano obavlja edukacija studenata osnovnih i poslediplomskih studija Medicinskog fakulteta, lekara na specijalizaciji iz pedijatrije, dečije hirurgije, anesteziologije i drugih grana medicine, kao i medicinskih sestara i tehničara Visoke strukovne medicinske škole i srednjih medicinskih škola iz Beograda.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.