Izvor: eKapija | Petak, 22.03.2019.| 16:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kompanija Bosis pokreće akciju "Ozeleni Valjevo - ulepšaj život"

Ilustracija (Foto: bane.m/shutterstock.com)
Kompanija Bosis iz Valjeva, koja se bavi proizvodnjom štampane i kaširane kartonske ambalaže i blister kartona u okviru svoje strategije društveno odgovornog poslovanja i Bosis EKO programa ovog proleća pokreće inicijativu i prvu u nizu ovogodišnjih akcija zaštite i unapređenja životne sredine pod nazivom "Ozeleni Valjevo - ulepšaj život".

Ova akcija će se sprovesti 23. marta od 9 do 13 časova na dve lokacije - u parku Vide Jocić na Jadru, gde će biti posađeno 30 sadnica i u dvorištu Osnovne škole Desanka Maksimović, gde će biti posađeno još sedam sadnica. Nakon zasađivanja sadnica, volonteri će nastaviti akciju čišćenja i odlaganja smeća sa parkovske površine i zelene površine leve obale reke Kolubare koja se pruža neposredno uz park.

- Ovakvim i sličnim akcijama težimo da podstaknemo lokalnu zajednicu da shvati bitnost očuvanja i unapređenja životne sredine. Svi moramo ličnim primerom da učestvujemo u stvaranju bolje i zdravije sredine za život, ne samo jednokartno već dugoročno a Bosis je već krenuo - rekao je Bogoljub Pantelić, direktor Bosisa povodom akcije i dodao da ovom akcijom želi da podstakne i druge kompanije u lokalnoj zajednici da se priključe u organizaciji sličnih aktivnosti, kao što su uređenja parkova, čišćenja, prikupljanje plastične ambalaže, ekološke i druge društveno odgovorne akcije.

Volonterima Bosisa ovog puta će se pridružiti i članovi Udruženja učesnika omladinskih radnih akcija i volontera Kolubarskog okruga Valjevo, volonteri Saveta za mlade i đaci OŠ "Desanka Maksimović" i OŠ "Milovan Glišić".

Ove godine Bosis obeležava svoj 37. rođendan, i tom prilikom će gradu Valjevu simbolično pokloniti i zasaditi 37 sadnica lišćara. Kako u svojoj proizvodnji kao osnovnu sirovinu koristi karton i papir, koji su direktni proizvodi drveta, Bosis želi da deo onoga što svakodnevno koristi vrati prirodi i time doprinese održivom razvoju i unapređenju životne sredine za buduće generacije. Bosis je sertifikovan prema zahtevima FSC (Forest Stewardship Council) standarda čime se obavezao da u svom radu koristiti proizvode i materijale od drveta koji dolaze iz strogo praćenog lanca, od sertifikovane šume preko obrade i proizvodnje.

Organizaciju akcije su podržali Grad Valjevo i JKP Vidrak.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.