NavMenu

Carnex donirao 70.000 EUR Opštoj bolnici u Vrbasu

Izvor: eKapija Utorak, 26.02.2019. 15:43
Komentari
Podeli
Opšta bolnica u Vrbasu pruža zdravstvenu zaštitu za oko 220.000 pacijenata u Vrbasu i okruženju. U cilju unapređenja zdravstvenih uslova za porodilje tokom boravka u bolnici, gde je samo u toku prošle godine rođeno 580 beba, kompanija Carnex, članica MK Grupe, obezbedila je sredstva u vrednosti od 70.000 EUR za izgradnju i opremanje operacione sale za carski rez na porodiljskom odeljenju.

Izgradnja operacione sale obuhvatila je sve građevinsko-zanatske radove, dovod medicinskih gasova, kupovinu operacione lampe i aparata za anesteziju i pacijent monitora. Svečanom otvaranju prisustvovali su Jovan Purar, direktor MK Grupe, Mohan Shrestha, generalni direktor kompanije Carnex, dr Snežana Bojanić, pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo i Milan Popov, direktor Opšte bolnice Vrbas.

- MK Group, sa kompanijama članicama, dugogodišnji je pouzdan partner lokalnim zajednicama u kojima posluje, naročito kada se radi o poboljšanju uslova života dece i mladih. Samo u poslednjih pet godina poslovanja, MK Group je izdvojila 4 mil EUR za humanitarne akcije - izjavio je Jovan Purar, direktor kompanije MK Group, naglašavajući da se kompanija MK Group rado odaziva kada su humanitarne akcije poput ove u pitanju.

Mohan Shrestha, generalni direktor kompanije Carnex, naglasio je da je donacija bolnici u znaku obeležavanja 60 godina poslovanja kompanije Carnex.

- Naš jubilej obeležili smo jedinstvenom kampanjom u čijem fokusu su majke, tačnije odnos majke i deteta, jer majke u najranijem delu našeg života imaju najvažniju ulogu, i najviše utiču na naše kasnije izbore. Za najbezbednije detinjstvo svakog deteta, sigurnost majčinog zdravlja je od najveće važnosti, jer majke su centar njihovog života. Zato smo odlučili da ovoj bolnici, koja je jedna od ključnih u ovom delu Vojvodine, i koja je posebno važna za sam Vrbas, poklonimo ono što joj je bilo najpotrebnije - operacionu salu za carski rez koju bolnica nije imala. Buduće majke imaju sada najbolje uslove da spremno dočekaju svoje bebe i bezbedno se spreme za najvažniju ulogu u životu. Njihovi osmesi su nam najveća radost i ponosni smo što smo donaciju baš njima namenili. Kao lider na tržištu mesne industrije i deo MK Group sistema, imamo odgovornost da pozitivno utičemo na sve oblasti života, posebno kada je u pitanju zdravlje. Za nas je već tradicija da pomažemo zdravstvu, jer kompanija Carnex je za svoj jubilarni 50. rođendan donirala istoj bolnici reanimobil, koji je neophodan za brzu intervenciju i reanimaciju bolesnika na terenu - zaključio je generalni direktor kompanije Carnex.
Pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo, dr Snežana Bojanić, naglasila je da je pronatalitetna politika jedan od imperativa pokrajinske vlade.

- Donacija kompanije Carnex je dokaz da je proaktivna politika podsticaja rađanja prepoznata na pravi način. Ovo nije prvi put da Carnex učestvuje u procesu obnavljanja vojvođanskog zdravstva, ali nas posebno raduje što je ovoga puta pomogao porodilište, a to će uneti sigurnost i poverenje budućih majki u opštini Vrbas i okolnim opštinama - istakla je Bojanić i zahvalila kompaniji Carnex.

Predsednik opštine Vrbas, Milan Glušac, izrazio je zadovoljstvo kada se društveno-odgovorne kompanije, poput kompanije Carnex, priključe ovakvim projektima od značaja za lokalnu zajednicu.

Direktor Opšte bolnice Vrbas dr Milan Popov zahvalio je kompaniji Carnex na donaciji i istakao da je adaptacijom prostora i nabavkom najsavremenije opreme za operacionu salu, bolnica dobila adekvatnu lokaciju za operacije.


- Operaciona sala sada je smeštena pored porođajnih sala, dok je ranije bila na spratu niže, pa su majke i bebe morale da se premeštaju na porodiljsko odeljenje, posle carskog reza. Sada, zbog dobre lokacije operacione sale, svaki porođaj carskim rezom moći će se završi u narednih 10 minuta u samom porodilištu
Popov je naglasio da je prošle godine broj porođaja bio veći za 10% u odnosu na 2017, a da očekuje da se taj broj ove godine poveća.

- Stvaranjem povoljnijih i sugurnijih uslova, čemu je doprineo naš donator – kompanija Carnex, nadamo se da će 2019. godine biti još više porođaja u našoj bolnici i da će kompanija Carnex i predsednik MK Grupe, Miodrag Kostić, i u narednom periodu nastaviti da pomažu razvoju zdravstva, kao što su to činili više puta do sada, na čemu smo im neizmerno zahvalni - rekao je direktor Opšte bolnice Vrbas.

Kompanija Carnex tradicionalno ulaže u unapređenje razvoja i uslova života lokalne zajednice i životne sredine i redovno pomaže ugroženima. Svojim primerom konstantno pokazuje da je pouzdan partner u rešavanju brojnih socijalnih problema i kontinuirano pomaže zajednicu u kojoj posluje jer su odgovorno poslovanje i podrška društvu, posebno onima kojima je to najpotrebnije, osnovne orijentacije i vrednosti kompanije. U cilju stvaranja boljeg standarda života, Carnex je posvećen nesebičnom pomaganju i podržavanju akcija koje podižu kvalitet svakodnevnice ugroženom stanovništvu, najosetljivijim grupama, kao i različitim zdravstvenim, kulturnim, obrazovnim i sportskim organizacijama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.