Izvor: Južne vesti | Četvrtak, 10.01.2019.| 18:04

Niška firma MDS Inženjering ponudila da besplatno izgradi kanalizacionu mrežu kod Kliničkog centra u Nišu

Ilustracija (Foto: think4photop/shutterstock.com)
Zbog toga što četvrt veka grade vodovodne i kanalizacione mreže u Nišu i okolini, kako kaže vlasnik niške firme MDS Inženjering Dejan Milošević, kao znak zahvalnosti ponudili su Gradu da besplatno naprave kanalizacionu mrežu u ulicama Vojislava Ilića i Mihajla Pupina, u blizini Kliničkog centra, a Gradsko veće je "prihvatilo poklon" vredan 2,7 miliona dinara, piše portal Južne vesti.

MDS Inženjering je u decembru prošle godine ponudio Sekretarijatu za investicije "donaciju" - izgradnju kanalizacione mreže u blizini Kliničkog centra. Vrednost poklona je, kako piše u obrazloženju, 2,7 miliona dinara, a obaveza Grada je samo da obezbedi dozvole za izgradnju.

- Učešće Grada je pribavljanje građevinske dozvole i sve tehničke dokumentacije, što je u prethodnom periodu i izvršeno, tako da Grad nema nikakve dodatne obaveze u cilju realizacije i izgradnje infrastrukture koja je potrebna radi boljeg snabdevanja u zoni Kliničkog centra u Nišu - pojašnjeno je na Gradskom veću.

Ovaj neobičan gest vlasnik MDS Inženjeringa Dejan Milošević objašnjava time da je na neki način hteo da se oduži Gradu, jer već 25 godina preko Direkcije za izgradnju prave vodovodnu i kanalizacionu mrežu u Nišu i okolini.

- Ima više razloga, evo na primer ja sam radio ispred Kliničkog centra, radio sam Vojislava Ilića ulicu preko ABM-a za Puteve Srbije, odradio sam, video sam, ostale mi cevi s jednog gradilišta iz Knjaževca 120 m, toliko i fali ja mislim, koje nemam gde da iskoristim. Ponudio sam Gradu, a i pravo da vam kažem 25 godina je ove godine koliko radim za Direkciju za izgradnju, za Grad Niš - priča Milošević.

Milošević kaže da je za 25 godina koliko firma posluje, samo u Nišu i okolnim selima izgradio više od 20 km vodovodne i kanalizacione mreže, te da osim "lepog gesta" ne postoje drugi razlozi da svom gradu pokloni novu kanalizacionu mrežu, ali napominje da će odustati od te ideje ako postoji neki problem, jer ugovor još nije potpisan.

- Kad već imam cevi, meni je iskop najmanji problem, jer cevi su najveća pozicija - dodaje Milošević.

S obzirom na to da je Gradsko veće zadužilo Sekretarijat za investicije da napravi nacrt ugovora, očekuje se da on uskoro bude zaključen, a Milošević kaže da će nakon toga i kada prođe jaka zima početi izgradnja.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.