Izvor: RTV | Subota, 08.12.2018.| 12:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

Pančevačka bolnica dobila 4D ultrazvuk

Ilustracija (Foto: Aykut Erdogdu/shutterstock.co)
Pančevačko porodilište jedno je od boljih i većih u našoj zemlji sa prosečnim brojem od 1500 porođaja godišnje. Svim ženama koje dođu na ginekološko akušersko odeljenje Opšte bolnice po prijemu se uradi ultrazvučni pregled.

Donacijom dva pančevača rotari kluba ovo odeljenje dobilo je najsavremeniji 4D ultrazvučni aparat koji je bio neophodan jer stari nije menjan 15 godina.

- Svi UZ pregledi se obavljaju sada mnogo kvalitetnije i bolje i u prilici smo da vidimo i ono što nekada nismo mogli da vidimo zbog zastarele tehnologije. I mi dnevno obavimo između 30 i 50 pregleda na novom aparatu - kaže dr Zoran Petrović, načelnik Ginekološko akušerskog odeljenja Opšte bolnice Pančevo.

Pored 4D ultrazvučnog aparata nabavljena su i 2 ginekološka stola.

- Akciju su pomogli i privrednici grada Pančeva kao i građani grada Pančeva. Akciju su pomogli i distrikti Slovenije, Rumunije i Amerike i prikupili smo više od 41 000 dolara. Prvobitno je bilo u planu da se nabavi samo 4D ultrazvuk ali ostalo je još sredstava i onda smo nabavili i ginekološke stolice - ističe Srđan Vlajković, predsednik Rotari kluba Mihajlo Pupin Pančevo.

- Sada smo čuli da postoje još neki aparati koji nedostaju bolnici i nadamo se da ćemo u narednom periodu nabaviti bar nešto od toga- kaže Jovan Stanković, Rotari klub Pančevo.

Ginekološko akušerskom odeljenju Opšte bolnice Pančevo potreban je i novi laparoskopski stub kako bi se dodatno unapredile operativne metode i očekuje se da će uskoro i ova vrsta opreme biti nabavljena.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.