Izvor: eKapija | Četvrtak, 29.11.2018.| 17:04
Izdvojite članak Odštampajte vest

Na humanitarnoj aukciji za Tiršovu prikupljeno 5.600 EUR

Sa humanitarne aukcije
Humanitarna aukcija pod nazivom "Iz privatnih kolekcija poznatih - našoj deci na dar", koja je okupila mnoge poznate ličnosti, održana je u četvrtak (29. novembra 2018. godine) u svečanoj sali skupštine Grada Beograda. Na ovom humanitarnom događaju prikupljeno je 5.600 EUR, a sva sredstva biće iskorišćena za kupovinu neophodnih aparata (EKG i holter pritiska) za Univerzitetsku dečju kliniku Tiršova.

Humanitarnu aukciju je svojim nastupom otvorila Bojana Radovanović, ovogodišnja predstavnica Srbije na dečjoj Evroviziji, a prisutnima se obratio dr Goran Vukomanović, zamenik direktora Univerzitetske dečje klinike Tiršova.

- Mi sada zaista imamo opremu kojom možemo da se ponosimo, ali i u najbogatijim zemljama sveta donacija poput ove znači, jer ćemo popraviti situaciju i imati bolje mogućnosti za lečenje dece - rekao je Vukomanović.

Od 20 dela na aukciji je prodato 13 slika, a ostale će zainteresovani moći da kupe preko sajta Centra za tranziciju i ljudska prava Spektar.

Najviše novca donirale su JP Pošta Srbije, koja je kupila dve slike i donirala 1.100 EUR, zatim kompanija VISAN koja je kupila tri slike i donirala 1.050 EUR i ITM group koja je kupila jedno delo u vrednosti od 900 EUR.

- Drago mi je da smo uspeli da prikupimo deo neophodnih sredstava za kupovinu EKG aparata i nadam se da ćemo uskoro uspeti da prodamo i ostatak slika kako bismo kupili i neophodne holter aparate. Nadam se i da smo ovom akcijom uspeli da ukažemo na to koliko je važno da budemo humani - izjavila je Marija Veljković, predstavnik Spektra.

Događaju su prisustvovale i poznate ličnosti koje su donirale dela iz svoje kolekcije: Kiki Lesendrić, Merima Njegomir, Vesna de Vinča, Olivera Jovićević, Duška Jovanić, Svetislav Bule Goncić, Ana Stanić.

Na aukciji je izloženo i sedam dela slikarki Svetlane Ćurčije, Alise Matović, Jarmile Sabo i Ivane Živić, koja će biti poklonjena klinici Tiršova kako bi se ulepšao prostor u kojem borave mališani.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.