Izvor: eKapija | Subota, 20.10.2018.| 17:07
Izdvojite članak Odštampajte vest

Završeni radovi na renoviranju prvog hospis Dnevnog centra u Srbiji

Hospis Dnevni centar
Radovi na renoviranju prvog hospis Dnevnog centra u Srbiji u Malom Mokrom Lugu, u kome će se na dnevnom nivou zbrinjavati 20 onkoloških pacijenata su završeni, navodi se u saopštenju.

BELhospice projekat "Dnevni centar prvog hospisa u Srbiji" dobio je podršku u okviru grant šeme "Razvoj efikasnih usluga u zajednici u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite na lokalnom nivou" koji se sprovodi partnerskom saradnjom Ministarstva finansija Republike Srbije - Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Evropske unije.

Ukupna vrednost granta iznosi 329.590 EUR, od čega učešće iz sredstava EU iznosi 197.048 EUR, a učešće BELhospice centra 132.542 EUR.

Zvanično je predstavljen i BELhospice klub održivih davanja koji okuplja mnogobrojne pojedince i korporativne partnere koji su omogućili i dugi niz godina učestvovali zajedno sa BELhospice centrom na uspostavljanju prvog hospis dnevnog centra.

BELhospice centar nastavlja sa besplatnom uslugom zbrinjavanja onkoloških pacijenata u odmaklim fazama bolesti i članova porodica u kućnim uslovima a projekat dnevnog centra omogućiće da BELhospice na dnevnom nivou pruži besplatne usluge boravaka za 20 onkoloških pacijenata.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.