Izvor: eKapija | Petak, 12.10.2018.| 16:43

Marbo Product donirao lopte školi za oštećene sluhom "Stefan Dečanski"

U sklopu donacija namenjenih svim osnovnim školama na teritoriji Srbije, predstavnici kompanije Marbo Product i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja posetili su Osnovnu školu za oštećene sluhom "Stefan Dečanski" i uručili im lopte za fudbal, košarku, odbojku i rukomet.

Donacija se realizuje kao deo kampanje brenda Chipsy - "Pokaži fudbalsku strast", kojom će više od 7.000 lopti stići do više od 1.200 osnovnih škola na teritoriji Srbije, a glavni cilj je podsticanje razvoja dece na principima zdravih životnih stilova i prevencija gojaznosti među decom školskog uzrasta, kroz popularizaciju sporta.

Podršku kampanji pružili su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

- Bavljenje sportom i fizičkom aktivnošću je nezaobilazni deo u odrastanju dece. Naš cilj je da im pomognemo da vreme provedu kvalitetno, kao i da se upoznaju sa važnošću i uticajem sporta na zdravlje, raspoloženje i razvoj motoričkih sposobnosti. Donacija lopti svim osnovnim školama za decu sa smetnjama u razvoju u Srbiji za nas ima poseban značaj i verujemo da će doprineti aktivnijem vremenu razonode, igre i zajedničkim aktivnostima, ali i inkluzivnosti i negovanju fer pleja - rekla je Ljlijana Radosavljević, menadžer korporativnih komunikacija kompanije Marbo, predajući lopte nastavnicima u Osnovnoj školi "Stefan Dečanski".

Donacija se realizuje i kao jedna u nizu aktivnosti koje je kompanija sprovela kao deo podrške Nacionalnom programu za prevenciju gojaznosti kod dece i odraslih, koju sporovodi Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i kao deo kampanje "Teži ravnoteži".

Pored osnovnih škola na teritoriji Srbije, Marbo Product je istu vrstu donacije uputio i svim osnovnim školama u Crnoj Gori, kao i u Bosni i Hercegovini. Na ovaj način će svi osnovci iz regiona dobiti priliku da se aktivno bave fizičkim aktivnostima i timskim sportovima.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.