NavMenu

Japan donirao spasilačke čamce Srbiji vredne 1,5 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 17.08.2018. 15:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aitor Serra Martin/shutterstock.com)Ilustracija
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ambasador Japana u Srbiji Đunići Marujama, prisustvovali su u petak (17. avgusta 2018. godine) primopredaji rafting i spasilačkih čamaca, kao i druge opreme Sektoru za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Stefanović je, na svečanosti održanoj ispred Palate Srbija, istakao da vrednost donacije Vlade Japana iznosi približno 1,5 mil EUR, i izrazio zahvalnost Japanu na donaciji i višegodišnjoj saradnji i pomoći.

Potpredsednik Vlade je precizirao da je reč o 24 čamca (12 rafting i 12 spasilačkih), 12 prikolica za čamce, sedam plutajućih spasilačkih platformi, 29 led reflektora sa agregatima za noćni rad, ronilačkim odelima i kompresorima za vazduh, prenosi zvanični sajt Vlade.

On je naveo da će oprema biti raspoređena jedinicama u čitavoj Srbiji i doprineće formiranju interventnih spasilačkih timova koji će pomoći da građani budu još bezbedniji.


Stefanović je izrazio nadu da će japanski eksperti doći u Srbiju, kako bi naši vatrogasci spasioci mogli da uče od onih koji su među najboljima na svetu u reagovanju u vanrednim situacijama.

Marujama je iskazao nadu da ova oprema doprinosi povećanju kapaciteta MUP-a da odgovori na izazove prirodnih nepogoda u čitavoj Srbiji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.