Izvor: eKapija | Petak, 17.08.2018.| 15:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

Japan donirao spasilačke čamce Srbiji vredne 1,5 mil EUR

Ilustracija (Foto: Aitor Serra Martin/shutterstock.com)
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ambasador Japana u Srbiji Đunići Marujama, prisustvovali su u petak (17. avgusta 2018. godine) primopredaji rafting i spasilačkih čamaca, kao i druge opreme Sektoru za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Stefanović je, na svečanosti održanoj ispred Palate Srbija, istakao da vrednost donacije Vlade Japana iznosi približno 1,5 mil EUR, i izrazio zahvalnost Japanu na donaciji i višegodišnjoj saradnji i pomoći.

Potpredsednik Vlade je precizirao da je reč o 24 čamca (12 rafting i 12 spasilačkih), 12 prikolica za čamce, sedam plutajućih spasilačkih platformi, 29 led reflektora sa agregatima za noćni rad, ronilačkim odelima i kompresorima za vazduh, prenosi zvanični sajt Vlade.

On je naveo da će oprema biti raspoređena jedinicama u čitavoj Srbiji i doprineće formiranju interventnih spasilačkih timova koji će pomoći da građani budu još bezbedniji.

Stefanović je izrazio nadu da će japanski eksperti doći u Srbiju, kako bi naši vatrogasci spasioci mogli da uče od onih koji su među najboljima na svetu u reagovanju u vanrednim situacijama.

Marujama je iskazao nadu da ova oprema doprinosi povećanju kapaciteta MUP-a da odgovori na izazove prirodnih nepogoda u čitavoj Srbiji.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.