NavMenu

Na jesen revitalizacija arterskih česmi u Zaječaru

Izvor: Tanjug Petak, 29.06.2018. 17:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: evant/shutterstock.com)Ilustracija
Građani Zaječara će uskoro moći da koriste zdravu pijaću vodu sa obnovljenih javnih arteskih česama zahvaljujući sporazumu potpisanom u petak (29. juna 2018.) o pokroviteljstvu rekonstrukcije i revitalizacije tih česama u Zaječaru.

Sporazum su potpisali gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, direktor kompanije Heineken Srbija, Viktor Gilhofer i predsednik Udruženja ZA česme Boban Pogarčić.

Revitalizacija prvih arteskih česama očekuje se na jesen, a proces rekonstrukcije i revitalizacije trebalo bi da traje naredne četiri godine, koliko je potrebno da se svaka od gotovo 50 česama u Zaječaru obnovi, navodi se u saopštenju kompanije Haineken Srbija.

Zdrava pijaća voda je, prema rečima gradonačelnika, budućnost čovečanstva i prirodni resurs koji treba adekvatno koristiti, a potpisani sporazum će biti "obavezujući za sve generacije koje moraju da se staraju za prirodno bogatstvo na kojem leži Zaječar".

Direktor Heineken Srbija, Viktor Gillhofer, uveren je u doprinos Zaječarske pivare, koja posluje u sklopu Heinekena, i kaže da njegova kompanija, kao jedan od najvećih proizvođača piva u Srbiji, vodu mora da koristi mudro.

- U poslednjih šest godina, Zaječarska pivara smanjila je potrošnju vode u proizvodnji piva za više od 50%, ali pred nama je još mnogo posla - naveo je on, dodajući da je dužnost i obaveza kompanije prema lokalnoj zajednici u kojoj posluje da štiti i obnavlja česme sa pijaćom vodom.

Predsednik Udruženja ZA česme, Boban Pogarčić, veruje da obnovljene javne arteske česme imaju izuzetan turistički potencijal, kao prepoznatljiv simbol grada Zaječara.

- Ovaj sporazum je pravi put ka tome i možda najbolji primer saradnje društveno odgovorne privrede, gradske vlasti i civilnog sektora - izjavio je on, zahvalivši se kompaniji Heineken što je prepoznala značaj arteskih česama za zajednicu i kao ravnopravni partner se uključila u projektat njihove revitalizacije i očuvanja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.