NavMenu

Malim i srednjim preduzećima u Nišu dodeljena oprema vredna 120.000 EUR

Izvor: Beta Sreda, 16.05.2018. 15:28
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: wael khalil alfuzai/shutterstock.com)Ilustracija
Predstavnici grada Niša i nemačke organizacije Help potpisali su danas sa vlasnicima 50 malih i srednjih preduzeća ugovore o donaciji opreme u vrednosti od po 2.400 EUR.

Zamenik načelnika Kancelarije za ekonomski razvoj Niša, Ivan Petković istakao je da ukupna vrednost projekta 120.000 EUR, s tim što je 48.000 EUR učešće grada, a ostatak je poklon nemačke države.

Menadžerka organizacije Help Maša Bubanj istakla je da su te poklone do sada u Nišu dobile 483 male firme, a od 2002. godine ta organizacija je u Srbiji podržala 7.000 malih biznisa.

- Naše istraživanje je pokazalo da je 74% podržanih firmi aktivno, što je dobar rezultat - kazala je Bubanj i dodala da su donaciju dobili automehaničari, zubari, vlasnici firmi za proizvodnju knedli, kolača.


Svi vlasnici firmi imaju obavezno sopstveno učešće od 20% od ukupne vrednosti donacije, obavezan društveno koristan rad i obuku za što uspešnije poslovanje.

Mali privrednici u Nišu dobili su pomoć u okviru Helpovog projekta Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.