Izvor: Beta | Sreda, 16.05.2018.| 15:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

Malim i srednjim preduzećima u Nišu dodeljena oprema vredna 120.000 EUR

Ilustracija (Foto: wael khalil alfuzai/shutterstock.com)
Predstavnici grada Niša i nemačke organizacije Help potpisali su danas sa vlasnicima 50 malih i srednjih preduzeća ugovore o donaciji opreme u vrednosti od po 2.400 EUR.

Zamenik načelnika Kancelarije za ekonomski razvoj Niša, Ivan Petković istakao je da ukupna vrednost projekta 120.000 EUR, s tim što je 48.000 EUR učešće grada, a ostatak je poklon nemačke države.

Menadžerka organizacije Help Maša Bubanj istakla je da su te poklone do sada u Nišu dobile 483 male firme, a od 2002. godine ta organizacija je u Srbiji podržala 7.000 malih biznisa.

- Naše istraživanje je pokazalo da je 74% podržanih firmi aktivno, što je dobar rezultat - kazala je Bubanj i dodala da su donaciju dobili automehaničari, zubari, vlasnici firmi za proizvodnju knedli, kolača.

Svi vlasnici firmi imaju obavezno sopstveno učešće od 20% od ukupne vrednosti donacije, obavezan društveno koristan rad i obuku za što uspešnije poslovanje.

Mali privrednici u Nišu dobili su pomoć u okviru Helpovog projekta Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.