Izvor: Novosti | Subota, 12.05.2018.| 07:19
Izdvojite članak Odštampajte vest

Otvaranje dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu 15. maja

Ilustracija (Foto: hxdbzxy/shutterstock.com)
Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, NURDOR, sa velikim ponosom i zadovoljstvom najavljuje svečano otvaranje novoizgrađenog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu za 15. maj.

Iza nas je četiri godine velike borbe, mnogo uloženog truda, podrške, isčekivanja, nade i vere da zajedno možemo do cilja. I zaista, samo uz pomoć i podršku građana Srbije, donatora i medija savladali smo sve prepreke i pokazali kolika je moć malih ljudi koji udruže snage u ostvarivanju velikog cilja, poručuju.

Izgradnja nove bolnice počela je u maju 2016. godine. NURDOR je inicijator i organizator celog projekta, od idejnog rešenja do pronalaska i angažovanja izvođača radova i nabavke nameštaja i opreme.

Organizovali smo više od 400 akcija u kojima je učestvovalo preko 1.000 volontera, a građani Srbije poslali su 240.000 SMS poruka. Vrednost celokupnog projekta je preko 100 miliona dinara, od čega je NURDOR, uz pomoć građana Srbije i mnogobrojnih donatora iz naše zemlje i sveta, obezbedio više od 70 miliona dinara, navode.

Otvaranje novog odeljenja je zakazano za utorak 15. maj sa početkom u 12 časova, na adresi Bulevar Zorana Đinđića 48, u krugu Kliničkog centra Niš, ispred Klinike za dečje interne bolesti.

- Ovo je prvi zdravstveni objekat ove namene u Srbiji za koji su od početka izgradnje kao odlučujući faktori uzete potrebe deteta i porodice. Na novom odeljenju u Nišu svaka soba će imati svoje kupatilo i poseban krevet za roditelja koji će biti uz dete, predviđen je poseban prostor za igraonicu, učionicu i celo odeljenje će biti oslikano dečjim motivima - istakla je Joland Korora, predsednica UO NURDOR-a.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.