NavMenu

Počela nova sezona projekta Sportom protiv dijabetesa

Izvor: Promo Petak, 04.05.2018. 15:37
Komentari
Podeli
Sa otvaranja nove sezone projekta Sportom protiv dijabetesaSa otvaranja nove sezone projekta Sportom protiv dijabetesa
U Beogradu je počela nova sezona projekta Sportom protiv dijabetesa, čiji je glavni cilj da deci koja boluju od dijabetesa omogući besplatne sportske treninge, a nastavnicima u osnovnim školama i roditeljima korisne edukativne savete o dijabetesu. Organizator je sportski klub Vašarište iz Kragujevca, uz podršku Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, a pod generalnim pokroviteljstvom Wiener Stadtische osiguranja koje već tri godine zaredom podržava ovaj projekat.

Kako su saopštili organizatori, u Srbiji od dijabetesa tipa 1 boluje oko 5.000 dece, od čega je više od 2.000 mlađe od 14 godina, po čemu je naša zemlja vodeća u Evropi. Prema zvaničnim podacima, godišnje se u našoj zemlji otkrije oko 160 novih slučajeva dijabetesa kod dece, što je rast veći od 3% godišnje.

Pošto je fizička aktivnost važna u prevenciji nastanka i u kontroli ove bolesti, kroz ovaj projekat će deci oboleloj od šećerne bolesti biti omogućeno da jednom nedeljno imaju besplatne sportske treninge u sedam gradova u Srbiji - u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Čačku, Subotici i Vršcu.

- Podrška deci sa zdravstvenim problemima, kao i pomoć marginalizovanim i ugroženim grupama predstavlja jedan od stubova društveno odgovornog poslovanja Wiener Stadtische osiguranja. Zato smo srećni što se ovaj projekat širi i što će ne samo deca, nego i njihovi roditelji iz sve više mesta u Srbiji, moći da osete podršku i da nisu sami u borbi koju svakodnevno vode - rekao je prilikom otvaranja nove sezone Miloš Cicmil, korporativni PR menadžer Wiener Stadtische osiguranja.


Borko Marinković, inicijator projekta i predsednik SK Vašarište iz Kragujevca, istakao je i značaj podrške Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, jer ta ustanova obezbeđuje stručno-edukativnu podršku i praćenje psihofizičkog razvoja dece uključene u projekat.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.