Izvor: eKapija | Petak, 20.04.2018.| 13:33
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nemačka donirala 20 vozila graničnoj policiji Srbije

Ilustracija (Foto: Shi Yali/shutterstock.com)
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ambasador Nemačke u Srbiji Axel Dittmann potpisali su u petak (20. aprila 2018. godine) protokol o primopredaji opreme i vozila koje je nemačko Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova doniralo MUP-u Srbije, prenosi sajt Vlade Srbije.

Stefanović je istakao da je reč o 20 vozila ukupne vrednosti 300.000 EUR, koja su namenjena jedinicama granične policije u sprečavanju ilegalnih migracija i koriste se u manje pristupačnim terenima.

Potpredsednik Vlade je naveo da su Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova i Vlada Nemačke u poslednjih osam-devet godina donirali više od devet miliona evra, što ih svrstava među najznačajnije donatore.

On je izrazio zahvalnost toj zemlji na kontinuiranoj podršci, i podsetio na to da je MUP Srbije ranije od njih dobio sedam vozila za kriminalističku policiju i jedno vozilo unutrašnje kontrole.

Dittmann je dodao da ovom donacijom Nemačka želi da olakša rad i pomogne pograničnoj policiji u borbi protiv ilegalnih migracija.

Srbija je godinama pouzdan partner u suzbijanju ilegalnih migracija, rekao je on i dodao da su borba protiv ilegalnih migracija, trgovine narkoticima, oružjem i borba protiv terorizma veliki izazovi, koje zemlje samo zajedno mogu da savladaju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.