Izvor: eKapija | Četvrtak, 12.04.2018.| 15:16

SET stipendira šabačke srednjoškolce

Stipendisti šabačkog SET-a
Preduzeće za inženjering, konsalting, projektovanje i izgradnju SET iz Šapca, u godini u kojoj obeležava deceniju i po uspešnog rada, stipendiraće pet učenika šabačkih srednjih škola – dvoje iz Tehničke škole i troje iz Šabačke gimnazije, koji se školuju na građevinskom, računarskom i prirodno-matematičkom smeru.

Kako je saopšteno iz tog preduzeća, ugovore o stipendiranju potpisali su učenici i direktorka SET-a Milenca Srećković, koja je istakla da je je ova stipendija "podrška znanju i obrazovanju mladih".

- Vizija SET-a je uspešno preduzeće koje će u skladu sa svim profesionalnim standardima poslovati u Srbiji i biti prisutno na evropskom tržištu. To se postiže samo znanjem i radom i zato SET podržava mlade i posvećene ljude, spremne da se usavršavaju - rekla je Srećković.

Učenici Tehničke škole imaće mogućnost da, po završetku školovanja, postanu pripravnici u SET-u, a potom i deo kompanijskog tima.

Od 180 zaposlenih, koliko danas ima SET, oko 40% su stručni i visokoobrazovani mladi ljudi. U ovoj šabačkoj firmi vode računa o karijeri zaposlenih, sposobnostima i mogućnosti da se one unaprede, prošire i usklade sa afinitetima zaposlenih i potrebama biznisa, navodi se.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.