NavMenu

SET stipendira šabačke srednjoškolce

Izvor: eKapija Četvrtak, 12.04.2018. 15:16
Komentari
Podeli
Stipendisti šabačkog SET-aStipendisti šabačkog SET-a
Preduzeće za inženjering, konsalting, projektovanje i izgradnju SET iz Šapca, u godini u kojoj obeležava deceniju i po uspešnog rada, stipendiraće pet učenika šabačkih srednjih škola – dvoje iz Tehničke škole i troje iz Šabačke gimnazije, koji se školuju na građevinskom, računarskom i prirodno-matematičkom smeru.

Kako je saopšteno iz tog preduzeća, ugovore o stipendiranju potpisali su učenici i direktorka SET-a Milenca Srećković, koja je istakla da je je ova stipendija "podrška znanju i obrazovanju mladih".

- Vizija SET-a je uspešno preduzeće koje će u skladu sa svim profesionalnim standardima poslovati u Srbiji i biti prisutno na evropskom tržištu. To se postiže samo znanjem i radom i zato SET podržava mlade i posvećene ljude, spremne da se usavršavaju - rekla je Srećković.


Učenici Tehničke škole imaće mogućnost da, po završetku školovanja, postanu pripravnici u SET-u, a potom i deo kompanijskog tima.

Od 180 zaposlenih, koliko danas ima SET, oko 40% su stručni i visokoobrazovani mladi ljudi. U ovoj šabačkoj firmi vode računa o karijeri zaposlenih, sposobnostima i mogućnosti da se one unaprede, prošire i usklade sa afinitetima zaposlenih i potrebama biznisa, navodi se.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Industrija, Građevina

Objavljen prvi dokument za izradu Studije o proceni uticaja na životnu sredinu za Jadar - Planirana proizvodnja do 1,7 miliona tona rude godišnje, Rio Sava mora da otkupi još 209 parcela za početak gradnje

Kompanija Rio Sava Exploration podnela je Ministarstvu za zaštitu životne sredine i zvanično zahtev za određivanje obima i sadržaja Studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta podzemne eksploatacije ležišta litijuma i bora Jadar. Eksploatacija bi se obavljala na katastarskim parcelama u okviru katastarskih opština Gornje Nedeljice, Brnjac, Veliko Selo, Jarebice, Slatina, Stupnica i Šurice, koje pripadaju gradu Loznici.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.